DŽAKA I ŠAĆIRI PONOVO NA STUBU SRAMA: Albanski provokatori nisu očekivali UDARAC sa ove strane!
Granit Džaka, Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

zasluženo!

DŽAKA I ŠAĆIRI PONOVO NA STUBU SRAMA: Albanski provokatori nisu očekivali UDARAC sa ove strane!

Džaka i Šaćiri na meti kritika

Objavljeno: 08:36h

Fudbalska reprezentacija Švajcarske je doživela bruku u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je poražena od Portugalije sa 6:1.

Švajcarski mediji nisu štedeli igrače, pre svega one najzvučnije. Tako Blik u komentar učinka fudbalera svog državnog tima ističe da mnogi nisu zaslužili prelaznu ocenu. Sada je i Švajcarcima bilo jasno da su Džaka i Šaćiri "izgoreli" protiv Srbije - sve karte su bacili na taj meč, dok su ovom potpuno podbacili.

Kada su u pitanju provokatori iz meča sa Srbijom, novinari ovog lista navode da su igrali loše i da nisu imali preveliki uticaj.

Fudbaleri Švajcarske
Fudbaleri Švajcarskefoto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

- Loša igra kapitena, jedva da je imao prsup igri. Pokušavao je da razigra u drugom poluvremenu, ali bezuspešno - navodi se u komentaru igre Džake, koji je dobio ocenu dva.

Slično je prošao i Šaćiri. - Imao je dobru priliku iz slobodnog udarca u 30. minutu. Inače, nije imao uticaj na igru Švajcarske. Bavili su se Švajcarci i pisanjem stranih medija nakon njihovog poraza, pa im je pažnju privukla kostatacija "El Paisa" da je "duhovni vođa" i kapiten ove reprezentacije Granit Džakabio "odsutan", te da je "Švajcarska umirala". Kristijan Finkbajner, novinar zadužen za fudbal u Bliku, u komentaru utakmice ističe da je selektor Jakin radio "sve pogrešno i da sam poraz nije sramota, ali način na koji je do istog došlo jeste razočaravajući." On dodaje i da je generacija oko Džake na vrhuncu potencijala i da će Evropsko prvenstvo u Nemačkoj za dve godine biti njihova poslednja šansa.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.