VENGER PROZIVA SRBIJU? Imao je dosta kritika, ali sa jednom izjavom je baš PRETERAO!
Arsen Venger, Foto: EPA/Abir Sultan

NEVEROVATNO

VENGER PROZIVA SRBIJU? Imao je dosta kritika, ali sa jednom izjavom je baš PRETERAO!

Tako je Srbija takmičenje završila sa jednim bodom

Objavljeno: 15:13h

Šef programa globalnog razvoja fudbala FIFA Arsen Venger izjavio je da su na Mundijalu bolje prošle reprezentacije koje su se fokusirale na igru na terenu.

Nekadašnji trener Arsenala je dodao da su loše prošle one reprezentacije koje su se forsirale na politiku. Tu je pre svega mislio na Nemce i njihov gest prekrivanja usta u znak manjka slobode govora i insistiranju na kapitenskim trakama u duginim bojama.

Međutim, u tu grupu se može svrstati i Srbija protiv koje je FIFA pokrenula istragu kada je osvanula fotografija na kojoj se vidi zastava "Nema predaje" u svlačionici "orlova" koji su bili optuženi za politizaciju Svetskog prvenstva.

Arsen Venger, Sport, Fudbal
foto: Dado Đilas

- Kada odete na Mundijal, znate da ne smete da izgubite na prvom meču. Reprezentacije koje imaju uspešna iskustva sa ovakvim turnirima, kao što su Francuska i Engleska, odigrale su dobro na prvim utakmicama. Ekipe koje su bile mentalno spremne da se fokusiraju na takmičenje, a ne na demonstraciju politike, igrale su dobro na otvaranju Mundijala - izjavio je Venger.

Podsetimo, Srbije je eliminisana je sa Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je u utakmici poslednjeg kola Grupe G izgubila od Švajcarske sa 2:3. Kasnije se ispostavilo ni da joj tri boda iz ta meča ne bi donela prolaz jer je Kamerun neočekivano savladao Brazil.

Tako je Srbija takmičenje završila sa jednim bodom, poslednja na tabeli.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.