PIKSI OTKRIO! Dragan Stojković iskreno o ostanku na mestu selektora (FOTO)
Dragan Stojković Piksi, Foto: EPA/Friedemann Vogel

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

PIKSI OTKRIO! Dragan Stojković iskreno o ostanku na mestu selektora (FOTO)

Sigurno da rezultatom nismo zadovoljni, što je i normalno, rekao je između ostalog strateg "orlova"

Objavljeno: 23:08h

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Švajcarske 3:2 u poslednjem, trećem kolu Svetskog prvenstva u Kataru i ispala je sa Mundijala.

Posle utakmice govorio je selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: EPA/RONALD WITTEK

- Želim da čestitam Švajcarskoj na pobedi. Sigurno da rezultatom nismo zadovoljni, što je i normalno. Imajući u vidu probleme od odlaska, fizičku pripremljenost, povrede ključnih igrača, činili smo sve napore da ih vratimo, ali očigledno da je to veliki problem za nas. Momci su se borili koliko su mogli, a to za ovaj nivo takmičenja nije dovoljno. Ja od njih ne mogu da očekujem više što su pokazali - rekao je Stojković.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Starsport

Nastavak rada na klupi nacionalnog tima.

- Ostajem. Naravno, mi u umaru počinjemo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i imamo želju da se posle 24 godine plasiramo na EP.

Selektori Srbije i Švajcarske - Dragan Stojković Piksi i Murat Jakin
Selektori Srbije i Švajcarske - Dragan Stojković Piksi i Murat Jakinfoto: Dado Đilas

O atmosferi u svlačionici posle utakmice...

- Pružio sam ruku svim igračima i rekao im da treba da budemo veliki i kada ide i kada ne ide. Imali smo period od skoro godinu i po dana ili dve uspeha, sada je došao pad. Ovo je Mundijal, morate da imate sve igrače zdrave, u top formi i u zdravstvenom stanju u kom su bili u kvalifikacijama za Mundijal. Nismo imali sreće sa tim stvarima. Bio sam zabrinut i neraspoložen kada smo krenuli na put u Bahrein. Imao sam tačnu sliku stanja igrača, znao sam da će biti teško napraviti bolji rezultlat...

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Starsport

Govorio je o provokacijama na terenu

- Možda je bilo nečega između igrača oko provokacija, ne mogu da dam odgovor, ne znam šta su pričali. Ponekad je tenzija velika i može da se stvori nešto. Ništa specijalno za ovakvu vrstu utakmice.

Da li je bilo nekih opomena za srpske navijače na stadionu?

- Nisam čuo nikakve opomene, ne znam. Bio sam fokusiran na igru, ništa nisam čuo od strane spikera. Zaista nisam obratio pažnju.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Starsport

Ponovo o fizičkoj spremi.

- Fizički je bila teška utakmica. Mi smo imali probleme od kada smo došli sa povredama. Nije ovo bio performans na potrebnom nivou kakav je Svetsko prvenstvo.

Upitan da li je pratio rezultat sa meča Kameruna i Brazila i trijumf Kamerunaca.

- Nisam pratio Kamerun. Ne daj Bože da smo pobedili, a nismo prošli. To bi bilo još bolnije. Bio sam iznenađen kada sam to čuo. Vidite ko je sve ispao. Nemačka, Belgija, Danska, Urugvaj... Bilo bi nam teško da smo pobedili i ispali.

Detalj sa utakmice Kameruna i Brazila
Detalj sa utakmice Kameruna i Brazilafoto: EPA-EFE/Neil Hall

"Nemamo 50 ili 100 igrača"

- Realan sam čovek. Ne može da se igra Mundijal, a da niste spremni 100 odsto. A, da nemate ključne igrače da nisu zdravi i spremni za izazov kakav nosi Svetsko prvenstvo. Mi nemamo 50 ili 100 igrača. Imamo jedan fond igrača koji je perfektno odigrao kvalifikacije, zasluženo došao na takmičenje i u ovom momentu sa stanjem u kome smo došli u Katar, očekivati više od ovoga... Želje su jedno, mogućnosti su nešto drugo. To sam znao. Nisam razočaran previše niti mogu da tražim više od njih, kada znam u kakvom su stanju.

Dragan Stojković Piksi na utakmici Brazila i Srbije
Dragan Stojković Piksi na utakmici Brazila i Srbijefoto: Starsport©

Za kraj...

- Kada se meč izgubi, uvek se prvo gleda odbrana, ali nije to jedini problem. Mi se branimo i napadamo kao tim. Vratili smo se od 0:1, poveli, napravili preokret u prvom poluvremenu. Nismo igrali dobro u odbrani u tim trenucima. Lako im je bilo da daju drugi gol. To je bio šok za nas, pre svega psihološki. Za njih je to bilo pozitivno i to je na ovom nivou zabranjeno, to se ne prašta. Moramo da radimo više i bolje i da rešimo te probleme - zaključio je selektor Srbije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.