HRVATE ČEKA TEŠKA KAZNA ZBOG VREĐANJA MILANA BORJANA: FIFA razmatra ove TRI opcije!
Borjan brani udarac Modrića, Foto: EPA-EFE/Ali Haider

zasluženo!

HRVATE ČEKA TEŠKA KAZNA ZBOG VREĐANJA MILANA BORJANA: FIFA razmatra ove TRI opcije!

Reprezentacija Hrvatske će definitivno odgovarati za sramni ispad navijača

Objavljeno: 07:56h

Međunarodna fudbalska federacija FIFA otvorila je u utorak disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja navijača na utakmici Svetskog prvenstva u Kataru protiv Kanade.

Naime, hrvatski navijači vređali su kanadskog golmana i kapitena Crvene zvezde Milana Borjana, koji ima srpske korene. Hrvatska je pobedila sa 4:1, a tokom meča na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a bilo je i uvredljivog skandiranja. Tako, FIFA pokrenula postupak protiv reprezentacije.

Kak oprenosi hravtski portal Index.hr, koji je kontaktirao Sašu Pavličića-Bekića, zagrebačkog advokata koji je nedavno u Ženevi magistrirao sportsko pravo, selekciju Hrvatske očekuje teška kazna.

Milan Borjan
Milan Borjanfoto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

- Pod pretpostavkom da se utvrdi odgovornost HNS-a, to jest da se utvrdi da su to radili navijači reprezentacije Hrvatske, HNS, a samim tim i fudbalsku reprezentaciju Hrvatske, povodom ovih ispada njenih navijača i spomenute istrage nesumnjivo čeka teška kazna - kaže Pavličić-Bekić i dodaje:

- Razlog za to je što je Hrvatska zbog ponašanja njenih navijača povratnik u smislu kršenja pravila i učestalih kazni koje zbog toga dobija. U ovom slučaju otežavajuća okolnost je što su navijači Hrvatske golmana Kanade teško vređali i verbalno i transparentom tokom cele utakmice, zatim što je predmet njihovih uvreda bila i njegova supruga te što su se uvrede nastavile i nakon utakmice putem WhatsApp poruka.

Index.hr navodi da će FIFA obratiti posebnu pažnju na to što su uvrede nacionalističke, uz veličanje ustaškog režima.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske, Fudbalska reprezentacija Kanade
foto: EPA/Neil Hall

- FIFA-i je na raspolaganju niz sankcija. Od toga da se do kraja SP-a značajno redukuje broj ulaznica namenjenih hrvatskim navijačima, preko teške novčane kazne HNS-u, do toga da se Hrvatska u budućim kvalifikacijama za velika takmičenja, pre svega SP, kazni igranjem domaćih utakmica pred praznim tribinama.

(Espreso/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.