OVO ZVUČI BAŠ SMEŠNO KAD IZGOVARA GRANIT DŽAKA! Provokator dobio KONTROVERZNO pitanje - odgovor unapred spreman
Granit Džaka, Foto: EPA/Laurent Guilleron

ponovo nefudbalske stvari odvlače pažnju

OVO ZVUČI BAŠ SMEŠNO KAD IZGOVARA GRANIT DŽAKA! Provokator dobio KONTROVERZNO pitanje - odgovor unapred spreman

Švajcarac pokušava da se fokusira na fudbal iako na Svetskom prvenstvu ima dosta stvari koje odvlače pažnju

Objavljeno: 18:47h

Kapiten fudbalske reprezentacije Švajcarske Granit Džaka je govorio na konferenciji pred meč sa Kameruncima, a novinari su mu postavili kontroverzno pitanje.

Naime, Nemci su prekrili usta pre meča sa Japanom u znak protesta zbog zabrane nošenja inkluzivne kapitenske trake "Jedna ljubav".

On je novinarima uoči meča sa Kamerunom, u okviru grupe H na Svetskom prvenstvu u Kataru, kazao da je to bila odluka Nemačke, a da oni kao Švajcarska ne moraju to da urade.

- Moramo da poštujemo pravila i da se fokusiramo na fudbal, to je sve što nameravam da uradim - naveo je Džaka i istakao da su oni tu da "igraju fudbal, a ne da nekoga edukuju".

Fudbalska reprezentacija Srbije, Adem Ljajić, Granit Džaka, Fudbalska reprezentacija Švajcarske
foto: Starsport©

Zvaničnik Fudbalskog saveza Švajcarske dodao je da je Džaka želeo da nosi traku "Jedna ljubav", ali da će umesto toga nositi traku koju je obezbedila FIFA sa antirasističkom porukom.

Švajcarska je jedna od sedam zemalja koje su prvobitno nameravale da nose kapitensku traku duginih boja, koja predstavlja simbol borbe protiv homofobije, dok se Kataru, zemlji domaćinu prvenstva, zamera da je diskriminatoran prema LGBTIQ osobama.

FIFA je u ponedeljak izdala upozorenje i saopštila da će igrači koji nose traku sa natpisom "Jedna ljubav" odmah dobiti žuti karton.

Reprezentacija Švajcarske u četvrtak u 11 časova igra protiv Kameruna u okviru grupe H, u kojoj se nalaze i Srbija i Brazil, koji se sastaju istog dana u 20 sati.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.