BRAZILCI U LOŠEM RASPOLOŽENJU IDU U KATAR: Selektor na ŽESTOKOM udaru, ISPROZIVAN je kao nikada, zbog JEDNE stvari!
Tite, Foto: AP

NIJE PRIJATNO

BRAZILCI U LOŠEM RASPOLOŽENJU IDU U KATAR: Selektor na ŽESTOKOM udaru, ISPROZIVAN je kao nikada, zbog JEDNE stvari!

Brazil će igrati u grupi G zajedno sa Srbijom, Kamerunom i Švajcarskom

Objavljeno:

Spisak fudbalera reprezentacije Brazila za predstojeće Svetsko prvenstvo koji je pre nekoliko dana saopštio selektor "karioka" Tite izazvao je brojne i burne reakcije u tamošnjoj javnosti.

Najviše mu se zamera pozivanje veterane Danija Alvesa koji će u 39. godini nastupati na Mundijalu, iako je praktično prestao da se ozibljno bavi fudbalom i trenutno igra za meksički Pumas.

Što se izostanaka tiče, javnost u Brazilu zabolelo je nepozivanje napadača Flamenga Gabrijela Barbose koga ne Južnoameričkom kontinentu posebno cene.

Ovim povodom oglasio se i nekadašnji reprezentativac Brazila Neto koji ne može da se pomiri s činjenicom da Gabigola neće biti na Mundijalu, a da je mesto u timu umesto njega pripalo Martineliju iz Arsenala.

- To je sramota, šala! Mene je sramota, ali ne zbog priče o Daniju Alvesu. Koja je Martinellijeva priča? Postigao je 33 gola u karijeri. To što je pozvan je sramota, nepoštovanje fudbala. Ova odluka pokazuje da Tite ne zaslužuje poziciju na kojoj je. Pozivanje Martinellija i nepozivanje Gabigola je manjak poštovanja. To je najveća sramota svih spiskova - rekao je Neto za brazilske medije, koji je zatim uporedio ovu dvojicu fudbalera.

Tite
foto: EPA/Shawn Thew

- Martinelli je ove sezone postiga pet golova, a kada bi u domovini prošetao po tržnom centru, niko ne bi znao ko je. Ne pozvati Gabigola koji je postigao gol za titulu u Kopa Libertadoresu, koji je postigao 29 golova u sezoni...Šta je Martinelli ikad napravio u evropskom nogometu? Arsenal čak i ne igra u Ligi šampiona. Ovo je prava katastrofa - nije mogao da se smiri Neto.

Na udaru Neta nije bio samo Martineli, već i njegov klupski drug Gabrijel Žezus koga preterano ne ceni.

- Koliko je golova Gabriel Žezus postigao u poslednjim utakmicama? Nijedan. Na Svetskom prvenstvu? Nijedan. U kvalifikacijama? Nijedan. Nije dao gol već osam utakmica - nije mogao da se načudi razočarani Neto.

Brazil će na Mundijalu igrati u grupi G zajedno sa Srbijom, Kamerunom i Švajcarskom, a prvi meč na šampionatu "karioke" igraju 24. novembra protiv naše selekcije.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.