FIFA KAŽNJAVA RIVALA SRBIJE? Sve je zakuvala legenda Barselone! (VIDEO)
Samuel Eto, Foto: EPA/Yuri Kochetkov

skandal na pomolu

FIFA KAŽNJAVA RIVALA SRBIJE? Sve je zakuvala legenda Barselone! (VIDEO)

Odmah su Francuzi tužili "Nepobedive lavove" sudu, a potom su pokrenuli spor i kod FIFA

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije je ostala poslednja iz najjače grupe Svetskog prvenstva u Kataru čiji spisak fudbalera još nije poznat javnosti.

Posle Brazilaca i Švajcaraca, u sredu uveče postao je poznat i spisak selekcije Kameruna, a već sutradan se spekuliše o evenutalnoj kazni za "Nepobedive lavove" - samo deset dana pre Mundijala.

Naime, afrička selekcija se na Svetsko prvenstvo kvalifikovala u opremi francuske firme "L kok sportiv", sa kojom je imala ugovor do kraja 2023. godine.

Ipak, prvi čovek FS Kameruna, čuveni Samuel Eto, jednostrano je rešio da raskine taj ugovor i sklopi saradnju sa američkom kompanijom "One All Sport".

Odmah su Francuzi tužili Kamerunce sudu, potom su pokrenuli spor i kod FIFA, a kako i sud i FIFA su presudili da je "L kok sportiv" u pravu i da Kamerunci moraju da igraju na Mundijalu u dosadašnjoj opremi.

To nije sprečilo Etoa da organizuje predstavljanje nove garniture dresova, a onda je na meču odigranom u sredu tim Kameruna izašao na teren u dresovima "One All Sport"-a koje možete videti u videu ispod.

Pre nego što je selektor Rigobert Song obelodanio spisak putnika na Mundijal, Kamerun je remizirao sa Jamajkom 1:1, a na tom meču su nosili spornu opremu. Sada ostaje da se vidi da li će ih FIFA kazniti i kako, a nije ovo prvi put da je pred Svetsko prvenstvo sporan dres "Lavova".

Na Mundijalu 2002. godine nosili su Kamerunci dres koji je postao kultan, ali je vrlo brzo zabranjen jer nije ispunjavao osnovne uslove pravila fudbalske igre.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.