Koristili osobu koja liči na legendu: Pele tužio Samsung zbog reklame?!

traži 30 miliona dolara odštete

Koristili osobu koja liči na legendu: Pele tužio Samsung zbog reklame?!

Kako se navodi, Samsung je koristio osobu koja liči na Pelea u reklami objavljenoj u oktobru prošle godine, iako je ugovor s Brazilcem o korišćenju njegovog lika istekao.
Objavljeno:

Legendarni brazilski fudbaler Pele tužio je kompaniju Samsung federalnom sudu u Čikagu zato što je neadekvatno koristila njegov identitet u jednoj televizijskoj reklami. Tužbu je ranije ovog meseca podneo advokat Fred Sperling u ime Pelea. Kako se navodi, Samsung je koristio osobu koja liči na Pelea u reklami objavljenoj u oktobru prošle godine, iako je ugovor s Brazilcem o korišćenju njegovog lika istekao.

Tužilaštvo dodaje da reklama zbunjuje korisnike i nije u skladu s njegovim likom. Osim toga, Pele je zatražio 30 miliona dolara odštete. Samsung za sada nije komentarisao tužbu. Advokat Sperling je u avgustu prošle godine zastupao legendarnog košarkaša Majkla Džordana u sporu sa lancem supermarketa Dominiks, koji je na kraju morao da plati odštetu od 8,9 miliona dolara zbog neadekvatnog korišćenja njegovog lika. (A.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.