ISTORIJSKA NASLOVNICA O KOJOJ BRUJI EVROPA: Poljubac u usta gej vaterpolista u bazenu!
Foto: Printscreen/@lemaglequipe

Pamtiće se

ISTORIJSKA NASLOVNICA O KOJOJ BRUJI EVROPA: Poljubac u usta gej vaterpolista u bazenu!

L'Ekip je objavio jednu od najhrabrijih naslovnih strana u svojoj istoriji

Objavljeno: 12:15h

Jedan pod najvećih i najboljih evropskih sportskih dnevnih listova, francuski "L'Ekip", današnje izdanje obeležio je istorijskom naslovnicom na kojoj se ljube gej vaterpolisti.

Francuski list na ovaj način želi da osvesti javnost na temu homofobije kako u sportu tako i uopšteno u životu pa je naslovnu stranu plasirao uz poruku "poljubi koga god želiš".

Radi se o sceni iz filma "Les Crevettes Pailletée" (Shiny Schrimps), koji prati vaterpolo tim tokom priprema za Gej olimpijske igre.

Gej igre, prema scenariju, održavaju se u Hrvatskoj gde je i sniman deo filma. Drugi deo sniman je u Francuskoj, a specifičnost ovog dugometražnog filma je što su korištene neki autentični snimci s Gay igara koje su prošle godine održane u Parizu.

Radnju nosi glavni lik Matias Le Gof, olimpijski pobednik koji je na zalasku karijere dao homofobnu izjavu. Umesto kazne, dobio je posao selektora gej reprezentacije koju treba spremiti za veliko takmičenje.

Ceo film prati kampanja protiv homofobije u koju se uključio i tiražni francuski list, a muški poljubac na naslovnici jedan je od najhrabrijih poteza sportskog novinarstva u Evropi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.