ŠEKI, ŠEK, LETEĆI MAJKL, BOBI, ŠAPIĆ: Oni nisu samo vrhunski sportisti, već su bili i sjajni glumci!
Sportisti glumci, Foto: prentscreen/youtube

ODMOR

ŠEKI, ŠEK, LETEĆI MAJKL, BOBI, ŠAPIĆ: Oni nisu samo vrhunski sportisti, već su bili i sjajni glumci!

Nije Argentinac jedini sportista koji je napravio izlet u glumačke vode

Objavljeno:

Nedavno je objavljena vest da će se fudbaler Mančester Sitija Serhio Aguero pojaviti u spotu jedne argentinske pevačice.

Nije Argentinac jedini sportista koji je napravio izlet u glumačke vode. Ranije su bile objavljene informacije da će Lebron Džejms glumiti u nastavku filma "Space Jam", a centar Filadelfije Boban Marjanović igraće u trećem delu serijala "John Wick".

Podsetićemo se srpskih i stranih sportista koji su se okušali u filmskoj umetnosti.

Za Dragoslava Šekularca može da se kaže da je prvi otvorio vrata sportistima u svet filma. Bilo je to 1962. godine kada je fudbaler Crvene zvezde bio na vrhuncu popularnosti, ostvarenje se zvalo "Šeki snima, pazi se", a Šekularac je glumio samog sebe.

- A u Londonu muk - čuvena je replika Nebojše Glogovca u sceni iz filma "Munje" u kojoj se, uz popularnog glumca, pojavljuje još jedna legenda Crvene zvezde Dušan Savić.

Nije pojavljivanje u filmovima nepoznato ni stranim fudbalerima.

Zavidnu filmsku karijeru imao je bivši fudbaler Čelsija Vini Džouns. Njegov talenat za glumu otkrio je režiser Gaj Riči koji ga je uposlio u filmovima "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" i "Snatch". Poslednja Džounsova uloga bila je u filmu "Reaper" iz 2014. godine.

Ni Dejvid Bekam nije ostao imun na filmsko platno. Legenda Mančester junajteda i LA Galaksija pojavljivala se u sva tri nastavka serijala "Goal" sa Zinedinom Zidanom i Raulom. Kao glumac, Englez se okušao i u filmovima svog prijatelja Gaja Ričija "The Man from U.N.C.L.E." i "King Arthur: Legend of the Sword".

Španski fudbaler Fernando Tores imao je malu ulogu u komediji o policajcima "Torrente 3".

Nisu samo fudbaleri blistali u filmovima. Bilo je tu i zvezda iz drugih sportova.

Još jedna nezaboravna uloga Nebojše Glogovca bila je u filmu "Nebeska udica" iz 2000. godine. Kao specijalni gosti u tom ostvarenju pojavljuju se Aleksandar Đorđević, Željko Rebrača, Dejan Bodiroga i trener Željko Obradović.

Slavni vaterpolista Aleksandar Šapić tokom karijere bio je jedan od najboljih igrača sveta. Dodatnu popularnost je stekao malom ulogom Gangule u filmu "Kad porastem biću Kengur" iz 2004. godine.

Poznato je da Novak Đoković važi za jednog od najvećih zabavljača na ATP turu, a njegove imitacije kolega i koleginica uvek su izazivale salve smeha na turnirima. Najbolji teniser sveta se oprobao i u glumačkim vodama. Kratko se pojavio u filmu "Expendables 2".

Omiljeni film mnogih ljubitelja košarke i crtanog lika Duška Dugouška je "Space Jam". Kako i ne bi bio kada se u njemu, uz popularnog zeca, pojavljuje najbolji svih vremena u NBA ligi Majkl Džordan. Film je nastao 1996. godine.

Kada živite u Kaliforniji i igrate za Los Anđeles Lejkerse čiji je jedan od najvatrenijih navijača slavni glumac Džek Nikolson onda logika stvari nameće da se okušate i na filmskom platnu. To je bio slučaj sa Šakilom O'Nilom. Počev od filmova "Blue Chips" i "Kazaam" preko superheroja u ostvarenju "Steel" do pozajmljivanja glasa za animirane filmove "The Lego Movie" i "The Smurfs 2", O'Nil ima najzavidniju glumačku karijeru od svih sportista.

Ni košarkaš Vlade Divac nije mogao da odoli filmskom platnu. U filmovima je uglavnom glumio samog sebe ("Eddie", "Space Jam" uz Majkla Džordana, "Crossover", "The weight of Chains", "Once Brothers"), a u nekoliko ostvarenja je imao glumačke zadatke ("Driving Me Crazy", "Juwanna Mann").

Za film "He Got Game" reditelja Spajka Lija iz 1998. godine sa pravom se može reći da je NBA liga u malom. Glavne uloge igraju Denzel Vošington i Mila Jovović, a uz njih se pojavljuju Rej Alen, Šakil O'Nil, Redži Miler, Čarls BArkli, Skoti Pipen i Majkl Džordan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.