Od siledžije u kopačkama do filmske zvezde, ali ga svi obožavamo! (GIF) (FOTO) (VIDEO)

nema ko ga ne gotivi

Od siledžije u kopačkama do filmske zvezde, ali ga svi obožavamo! (GIF) (FOTO) (VIDEO)

Vini Džouns je prošao neverovatan put, od krvnika sa terena do omiljenog lika iz filmova
Objavljeno:

Na današnji dan u Votfordu 1965. rođen je Vinsent Piter Džouns, poznat i kao Vini Džouns, britanski glumac i bivši fudbaler. Poznat je i po nasilnom ponašanju, grubostima u igri, kao i po svom imidžu "lošeg momka". Počeo je profesionalno da se bavi fudbalom 1984. u Veldonu. Asovi iza rešetaka: 10 fudbalskih zvezda koje su bile na robiji! (FOTO) (VIDEO) Kasnije je igrao i za još nekoliko engleskih klubova, kao što su Vimbldon, Lids junajted, Šefild junajted, Viton junajted i Čelsi.

Sa Vimbldonom je osvojio FA Kup 1988. godine, što je najveći uspeh kluba. Žrtve njegovih grubosti na terenu bili su Gari Stivens (koji je zbog te povrede i okončao karijeru.) i Pol Gaskojn.
Bio je kapiten reprezentacije Velsa, za koju je odigrao 8 utakmica.
Poznat je i kao glumac, iako nema formalno glumačko obrazovanje. Do sada je imao 89 uloga! Nakon što se 1999. u 34. godini života povukao iz fudbala, posvetio se glumi, gde je odigrao niz zapaženih uloga.
Jedna od najpoznatijih je uloga Džagernauta u seriji "Eks-Men", kao i legendarne role u "Dve čađave dvocevke". Glumio je u filmu "Plan za beg", koji je snimnjen 2013. godine, gde glavne uloge igraju Silvester Stalone i Arnold Švarceneger.
Profimedia
Sa suprugom Tanjom ima dvoje dece i žive u Los Anđelesu.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.