MIRKA FEDERER U TOTALNOM RASULU ZBOG ĐOKOVIĆA: Scena o kojoj će se tek pričati
Mirka Federer, Foto: Profimedia

opa

MIRKA FEDERER U TOTALNOM RASULU ZBOG ĐOKOVIĆA: Scena o kojoj će se tek pričati

Supruga Rodžera Federera je to teško podnela

Objavljeno: 16:28h

Supruga slavnog švajcarskog tenisera Rodžera Federera, Mirka je bila inspiracija za film "Izazivači" koji je doživeo veliku popularnost.

Profesionalni sportisti imaju veliku podršku od svojih "lepših polovina", a sada je jedna takva priča ekranizovana.

Ono što je zanimljivo je da je u čitavu priču "uvučen" najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Taši je ultimativna i uspešna teniserka sve dok je strašna povreda ne primora da ode na marginu, gde služi kao teniski trener svog supruga Arta. Međutim, kada se Art (Majk Faist) nađe u nizu gubitaka nakon što se oporavio od sopstvene povrede, ona ga uključuje u takmičenje sa niskim ulozima kako bi mu vratila glavu u igru. Umesto toga, par se nađe u seksualno nabijenoj zagonetki kada Art mora da se suoči sa svojim bivšim najboljim prijateljem i Tašinim bivšim dečkom Patrikom (Džoš O’Konor).

Rodžer i Mirka Federer
Rodžer i Mirka Federerfoto: Rodin Eckenroth / Getty images / Profimedia

Životna priča Taši, Zendajinog lika ima mnogo zajedničkog sa suprugom Rodžera Federera Mirkom Federer, prenosi "Citymagazine".

Scenarista filma Džastuin Kurikes je rekao da je bio zapanjen Mirkinim "napregnutim" izrazima lica tokom meča njenog supruga na Vimbldonu 2019. protiv Novaka Đokovića. Rekao je: "Gledao sam je i samo razmišljao:" Zašto si tako pod stresom? Vi imate sav novac ovog svetu. Osvojili ste 20 grend slemova. Šta je za tebe toliko stresno? Mora da je nešto drugo."

Tada je saznao da je Mirka (rođena Miroslava Vavrinec) bila profesionalna teniserka sve dok je povreda skočnog zgloba nije primorala da se povuče 2002. - samo dve godine nakon što je upoznala Rodžera Federera na Letnjim olimpijskim igrama 2000.

- Ona je na neki način postala Federerov menadžer i na neki način upravljala njegovim životom - rekao je Kurickes za GQ. „On joj pripisuje mnogo zasluga za uspeh.“

Kako navodi People, par se venčao 2009. i dele dva para blizanaca: 14-godišnje ćerke Majlu i Šarlin i devetogodišnje sinove Lenija i Lea.

Mirka Federer
Mirka Federerfoto: Profimedia

- Mirka je bila tu kada nisam imao titule, a ona je još uvek ovde 89 titula kasnije, tako da je imala veliku ulogu u mojim pobedama - navodno je Rodžer Federer rekao novinarima nakon pobede na Australijan openu 2017.

Čak je i Serena Vilijams uspostavila vezu između Arta i Rodžera Federera u svojoj recenziji filma Challengers u Vogue časopisu: Mnogi teniseri se zaista oslanjaju na svoje žene i devojke...

- Pogledajte samo nekoga poput Rodžera Federera: on je zapravo udarao lopticu sa svojom ženom Mirkom. Oni su bili kao lepak.

Bonus video:

01:38

DA LI BI BILO TOLIKO FRKE DA JE FEDERER OPSOVAO? Vuk Brajović direktno sa Vimbldona o Đokovićevom ispadu

(Espreso sport/City magazine/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.