KIRJOS PRIZNAO NAPAD NA BIVŠU DEVOJKU, ALI JE IZBEGAO PRESUDU! Sudinica mu sve oprostila iz jednog razloga (FOTO)
Nik Kirjos izlazi iz Suda, Foto: EPA/MICK TSIKAS

TENISER POBEDIO

KIRJOS PRIZNAO NAPAD NA BIVŠU DEVOJKU, ALI JE IZBEGAO PRESUDU! Sudinica mu sve oprostila iz jednog razloga (FOTO)

Nisam bio na dobrom mestu kada se ovo desilo i reagovao sam na tešku situaciju na način za kojim se duboko kajem. Znam da nije bilo u redu i iskreno mi je žao zbog povrede koju sam naneo, rekao je Nik

Objavljeno: 09:47h

Australijski teniser Nik Kirjos (27) priznao je fizički napad na bivšu devojku, ali je izbegao krivičnu presudu.

Trenutni 20. reket sveta stigao je u Sud u rodnoj Kanberi na štakama posle nedavne operacije kolena zbog koje je propustio Australijan open.

Njegovi advokati nisu uspeli da odbace optužbu iz razloga mentalnog zdravlja, a Nik je Kjaru Pasari gurnuo na trotoar tokom svađe u Kanberi 2021. godine.

Sudija je poštedeo Krijosa krivičnog dosijea i incident je nazvao "jednostavnim činom gluposti ili frustracije".

Kjara Pasari
Kjara Pasarifoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Nisam bio na dobrom mestu kada se ovo desilo i reagovao sam na tešku situaciju na način za kojim se duboko kajem. Znam da nije bilo u redu i iskreno mi je žao zbog povrede koju sam naneo - rekao je Kirjos.

Svađa je usledila 10. janaura 2021. godine, kada je Pasari zaustavila auto tenisera dok se svađali, a prijavila je incident policiji narednog meseca.

Nik Kirjos
foto: EPA/MICK TSIKAS

Nije uložila zvaničnu žalbu, a par se pomirio i nastavio vezu i potom su raskinuli, a zvanična žalba usledila je u decembru 2021. godine.

Advokat Australijanca je tvrdio da je njegov klijent pozvao Uber i više puta je pokušao da "zakonito" udalji Kjaru od automobila.

Kjara Pasari
Kjara Pasarifoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

- U tom kontekstu i frustraciji koja je nastala, moj klijent je reagovao i došlo je do prekršaja - istakao je Majkl Kukulies-Smit.

Nik je opsovao bivšu izabranicu i rekao joj da ode, a onda stavio ruke na njene bokove i odmaknuo je jednu dužinu od vrata i ona je odstupila.

Nik Kirjos
foto: EPA/MICK TSIKAS

- Ozbiljan sam, idem da... - rekao je teniser pre nego što je gurnuo Pasari u rame, zbog čega je pala, a potom osetila bol i osetila da joj se kolena peče.

Sud je saslušao Kirjosa koji sledećeg dana izvinio – čin koji je pokazao da je prihvatio odgovornost za svoje postupke, spomenuo je njegov advokat.

Nik Kirjos
foto: EPA/MICK TSIKAS

Kukulies-Smit je poručio Sudu u petak da postoji "odnos između mentalnog zdravlja i prestupnika – iako ga danas više ne trpi u istoj meri".

Sem Borenštajn, Nikov psiholog rekao je da se psihička bolest kod tenisera ponavlja i da je patio od misli o samopovređivanju, ali se stanje popravljalo.

Nik Kirjos
foto: EPA/MICK TSIKAS

Sudija Bet Kembel istakla je da je Australijanac "mlad čovek koji je pokušavao da se izvuče iz naglašene emocionalne situacije".

- Postupili ste u žaru trenutka. Ja se ponašam prema vama na isti način kao što bih se postupio sa svakim mladićem na ovom terenu. Vi ste mladić koji posebno dobro udara tenisku lopticu - zaključila je Kembelova.

Nik Kirjos
foto: EPA/MICK TSIKAS

Na kraju je poručila Niku Kirjosu da reference iz porodice pokazuju da je imao puno "ljubavi i podrške oko sebe".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.