ČIJA JE ZADNJICA? Slikala se BEZ GAĆICA i raspametila generacije muškaraca, ali je još MISTERIJA ko je ona? (FOTO)
Foto: Profimedia

najseksi poster

ČIJA JE ZADNJICA? Slikala se BEZ GAĆICA i raspametila generacije muškaraca, ali je još MISTERIJA ko je ona? (FOTO)

Ali svaki put kada je pogledam, ne mogu da se ne nasmejem prisećajući se brezbrižnih i srećnih godina - rekla je pre nekoliko godina kada je pozirala uz fotografiju koja ju je proslavila

Objavljeno:

Mnoge teniserke su naširoko poznate zbog svojih uspeha ili lepote, a naročito one koje su spojile i jedno i drugo, ali nijedna nije akter najpizazovnije slike sa teniskog terena.

Ta fotografija ("Tennis Girl") je nastala daleke 1976. Jednog lepog septembra, amater fotograf Martin Eliot je škljocnuo u trenutku kada je njegov model sa reketom u ruci zavrnula haljinicu i otkrila seksi zadnjicu, bez gaćica, a sve na teniskom terenu, ispred mreže i sa razbacanim lopticama oko nje.

Osvetljenje je bilo idealna, a umetnička fotografija je brzo postala hit. Prvi put je objavljena 1977. godine, a izdanje je posvećeno 25. godišnjici uspona britanske kraljice Elizabete Druge na tron. Izdavač je godinu dana kasnije prodavao ovu fotografiju kao poster, a ubrzo je prodata u više od dva miliona primeraka!

Eliot je tako samo od ove fotke zaradio više od 250.000 funti, ali je ubrzo ostao bez mušterija. Ne zbog cenzure, već što su se bojali da neće moći da plate njegove usluge. Umro je u siromaštvu 2010.

Fiona Batler, Fiona Voker, Tennis Girl
foto: Profimedia

Sa druge strane, zvanična verzija koja se kasnije pojavila je da je model bila tada njegova 18-godišnja devojka Fiona Batler. Nije se bavila tenisom pa je pozajmila reket, a haljinu koju je nosila je ručno sašila njena prijateljica (kasnije je prodata naaukciji za 15.000 funti). Loptice su uzeli od jednog psa...

Fiona nije zaradila ni peni od čuvene fotografije, ali nije ogorčena.

- Bila sam naivna i ništa nisam dobila za nju, iako je postala jedna od najprodavanijih na ostvrima Velike Britanije i inostranstvu. Ali svaki put kada je pogledam, ne mogu da se ne nasmejem prisećajući se brezbrižnih i srećnih godina - rekla je pre nekoliko godina kada je pozirala uz fotografiju koja ju je proslavila.

Sreća joj se ipak osmehnula jer se posle trogodišnje veze sa Eliotom udala za milionera i sada je Fiona Voker.

Zanimljivo, tu nije bio kraj jer je izvesni Piter Etkinson izdao saopštenje u kom je tvrdio da se na fotografiji ne nalazi Fiona, već njegova bivša supruga. Odlučio je da priloži i dokaz u vidu fotografije sa čuvenim okvirom, ali i verziju iz 1974. godine.

Etkinson je čak tvrdio da je Eliot želeo sve da prizna pre smrti i da dostavi pismenu izjavu, ali da jednostavno nije bilo vremena. Tako je misterija ostala do danas.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.