SRBIJU ČEKA PAKAO: Evo kakav rat će naši košarkaši voditi za plasman na OI!

PUT POSUT TRNJEM

SRBIJU ČEKA PAKAO: Evo kakav rat će naši košarkaši voditi za plasman na OI!

Srpske košarkaše očekuje prava "golgota" da bi se domogli odlaska na najveću sportsku smotru
Objavljeno:

Košarkaši Srbije nisu uspeli u svom cilju da plasmanom u finale Eurobasketa izbore direktan plasman na Olimpijske igre 2016. godine. Oni su zastali na poslednjem koraku, u polufinalu protiv Litvanije koja je bila bolja i obezbedila vizu za Rio. Tako će naši "Orlovi" morati da put na najveću sportsku smotru traže obilaznicom preko kvalifikacionih turnira, a taj put je itekako trnovit i izuzetno težak i naporan.

Karata za Rio 2016. godine je ostalo svega tri i te tri biće razdeljene pobednicima tri kvalifikaciona turnira koji će se igrati u julu sledeće godine, a konkurencija na njima biće najblaže rečeno paklena. Ukupno 18 timova dobiće priliku da u dodatnim kvalifikacijama izbori odlazak u Brazil. Oni će biti podeljeni na po šest ekipa koje će učestvovati na tri turnira u različitim državama. Po tri ekipe biće u grupi na svakom turniru, potom sledi polufinale i na kraju finale koje odlučuje ko ide u Rio.
Dakle, izuzetno težak i okrutan sistem gde se nema prava na grešku, a kada se na to doda i kvalitet timova, onda srpske košarkaše zaista očekuje pravi rat. Ono što znamo da će iz Evrope na tim kvalifikacionim turnirima učestovati pored nas još i Francuska, Italija, Grčka i Češka, iz Južne i Severne Amerike Meksiko, Kanada i Portoriko, iz Afrike Angola, Senegal i Tunis, iz Okeanije Novi Zeland, dok još nisu poznati učesniti iz Azije, jer njihov šampionat će se tek igrati.
Uz sve to moramo da dodamo da će i još tri selekcije dobiti specijalnu pozivnicu, uglavnom one koje su spremne najviše da plate, a očekuje se da bi to mogle da budu Nemačka, Rusija, Turska i eventualno Hrvatska. Domaćini tri kvalifikaciona turnira biće određeni 23. novembra, a za domaćinstvo će biti potrebno obezbediti novčana sredstva u rasponu od 1,5 do 3 miliona evra.
Zaista bi bilo sjajno kada bi Košarkaši savez Srbije uspeo da obezbedi ovaj novac i omogući da Beograd bude jedan od gradova domaćina, međutim kada se pogledaju protivnici čak ni u tom slučaju ne bismo mogli da tvrdimo sa sigurnošću da bi domaći teren bio od velike pomoći izabranicima Aleksandra Đorđevića. Podsetimo još da su plasman u Rio već obezbedili SAD kao prvaci sveta, Brazil kao domaćin, Venecuela i Argentina kao finalisti Panameričkih igara, Španija i Litvanija kao finalisti Eurobasketa, Australija kao šampion Okeanije i Nigerija kao šampion Afrike, dok se čeka prvak Azijskog prvenstva. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.