Raduj se, Srbijo! Oni su tvoj ponos! Furiozan finiš na OI ispisao je istoriju srpskog sporta! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters/Profimedia/Fonetap

Epilog: 2+4+2

Raduj se, Srbijo! Oni su tvoj ponos! Furiozan finiš na OI ispisao je istoriju srpskog sporta! (FOTO) (VIDEO)

Duplirali smo medalje u odnosu na London, a u proseku svaki drugi naš predstavnik se iz Rija vratio sa medaljom oko vrata
Objavljeno: 23:34h

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru bile su najuspešnije za srpski sport od kada je naša država samostalna, ali i pod raznim imenima kada su naši sportisti igrali još od 1988. godine kada je uzeto 12 medalja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Srpski sportisti su u Brazilu stigli do 8 odličja što je za duplo bolje nego na prethodnim Igrama u Londonu.

foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

Zašto bi +30 SAD protiv Srbije trebalo da pokaže koliko nas Ameri cene?

Početak 31. najvećeg sportskog događaja na svetu nije bio baš najbolji za naše predstavnike, ali se sve to promenilo od sredine druge nedelje kada je krenula žetva medalja i nije bilo dana da neki naš sportista nije stavio odličje oko vrata.

1. Davor Štefanek - zlatna medalja u rvanju grčko-rimskim stilom do 66kg

foto: Fonetap

Momak iz Subotice bio je pokretač slavlja srpskih sportista u Riju, pošto je on bio taj koji je probio led i doneo nam prvo odličje na Igrama i to zlatno.

Stameni Subotičanin je tako svojoj kolekciji medalja u kojoj se nalaze zlato i bronza na Svetskom prvenstvu, dva srebra i dve bronze na šampionatima Evrope, pridružio i ono najvažnije - zlato na Olimpijskim igrama.

2. Vaterpolo reprezentacija Srbije - zlatna medalja

foto: Reuters

Zlatni momci srpskog sporta koji će zauvek ostati upisani kao najdominantniji tim koga je svet ikada video, krunisali su svoje skoro pa četvorogodišnje gospodarenje bazenima jedinim trofejom koji im je nedostajao i nedosanjanim sanom mnogih generacija pre njih.

Dominantna pobeda u finalu nad Hrvatskom je bila samo dokaz toga, a riznici u kojoj samo u poslednje 4 godine stoje tri evropska zlata, jedno svetsko, 4 svetske lige i 1 svetski kup je dodato i toliko željeno olimpijsko zlato na koje smo čekali od 1988. godine, a u međuvremenu jedno srebro i tri bronze.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.