Kolašinac bez finala na Olimpijskim igrama!
Foto: Reuters

Nije uspeo

Kolašinac bez finala na Olimpijskim igrama!

Srpski bacač kugle je imao hitac od 20,16 metara što je bilo ispod tražene norme, ali i najboljih 12 rezultata koji su išli u finale
Objavljeno: 15:45h

Asmir Kolašinac, nije uspeo da uđe finale Olimpijskih igara u bacanju kugle.

Naš atletičar je u kvalifikacijama ostvario daljinu od 20,16 metara što je bilo ispod tražene norme za ulazak u borbu za medalje koja je iznosila 20,65 metara.

S obzirom na to da su petorica uspeli da prebace traženu normu, a na osnovu ostalih rezultata naš as nije uspeo da se nađe među 12 takmičara koji su prošli u finale.

foto: Reuters

On je u prvoj seriji bacio 19,58 metara, a onda u drugoj prestupio i na kraju pod velikim pritiskom u trećoj seriji bacio pomenutih 20,16 metara i to je već u tom trenutku bio tek trinaesti rezultat u kvalifikacijama, pa je bilo jasno da neće moći u finale, bez obzira šta se bude dešavalo do kraja.

foto: Reuters

Podsećamo da je ovo jedan od njegovih najslabijih rezultata u poslednje vreme na velikim takmičenjima, jer je recimo na Evropskom prvenstvu u Cirihu pre dve godine bacio 20,55 metara, pa onda na Svetskom šampionatu u Pekingu prošle godine 20,71 metara, a na EP u Amsterdamu 20,43 metara.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.