Čavić konačno progovorio: Da sam na Felpsovom mestu, sramota bi me bilo da nosim zlato!
Foto: Dado Đilas

bez dlake na jeziku

Čavić konačno progovorio: Da sam na Felpsovom mestu, sramota bi me bilo da nosim zlato!

Što se mene lično tiče, da sam bio u Felpsovoj poziciji, nisam siguran koliko bi mi bilo prijatno da imam zlatnu medalju za koju svi na svetu veruju da mi ne pripada, rekao je srpski plivač
Objavljeno: 09:49h

Trka između Milorada Čavića i Majkla Felpsa koja se desila u Pekingu 2008. godine, zauvek će ostati zapamćena kao jedna od najkontroverznijih ikada.

Tada je srpski plivač prvi stigao do cilja, ali je Amerikanac navodno prvi aktivirao ploču koja pokazuje rezultat, pa je zbog toga zlatna medalja pripala upravo Felpsu.

Osam godina kasnije, u intervju za Vice sports, Čavić je konačno otkrio kako gleda na tu famoznu trku.

- Nisam, zapravo, nikada o tome pričao. Ja sam od onih koji veoma cene činjenicu da ono što je urađeno ne može da se promeni. Ali, posle te trke, svi su mi rekli da sam prevaren za zlato. Svi - rekao je Čavić i dodao:

- Što se mene lično tiče, da sam bio u Felpsovoj poziciji, nisam siguran koliko bi mi bilo prijatno da imam zlatnu medalju za koju svi na svetu veruju da mi ne pripada. Ne napadam ja sada Majkla. Mislim, Majkl je već imao 11 zlatnih medalja pre te trke. Majkl Felps je olimpijac koji je, verovatno, izgubio osećaj o zlatnim medaljama.

Srpski plivač je rekao i da nekoliko puta godišnje pogleda svoju srebrnu medalju.

- Ona je jedna od mojih najvećih dragocenosti. Čuvam je u SAD, u sefu. Nekoliko puta godišnje je pogledam, onako za sebe - rekao je Čavić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.