Najbolji srpski plivač želi u istoriju i gladan je uspeha o kojem će se godinama pričati! (VIDEO)
Foto: Fonet

željan slave

Najbolji srpski plivač želi u istoriju i gladan je uspeha o kojem će se godinama pričati! (VIDEO)

Nove ambicije i novi prioriteti
Objavljeno:

Konkurencija u svim disciplinama je jako velika, čega je Stjepanović svestan.

- Ogromna je konkurencija u svim disciplinama u kojima se takmičim. Biće velika borba uopšte da se uđe u finale. Možda to mnogi ne razumeju, ali odlučuju delići sekunde. Tu su glavni rivali Kameron Mekivoj, Paul Biderman, Džejms Gaj, Sun Jang, Hanter Has, Tomas Frejzer Holms...ima ih mnogo. U isto vreme, znam da ljudi u Srbiji mnogo očekuju od mene i da bi voleli da osvojim barem jednu medalju. Pokušavam na sve to da gledam pozitivno, da me ne opterećuje pritisak. Uradiću najbolje što mogu i jedva čekam da počnem da se trkam - rekao je srpski plivač.

Stjepanović je na Igrama u Londonu bio šesti u finalu na 200 metara leptir, ali je rekao da mu je samo učešće mnogo značilo.

- Bilo je to sjajno iskustvo, mnogo sam sazreo na tom događaju. Upoznao sam i Novaka Đokovića, doživeo ceremoniju otvaranja, prošao mnogo toga, shvatio koliko publika i atmosfera mogu da vas podignu. Takmičio sam se kao 18-godišnjak, na 200 metara leptir, i niko nije očekivao ni da ću ući u finale, a bio sam šesti na kraju - rekao je on.

Ambicije su mu sada drugačije, kao i prioriteti.

- Ovog puta finale je moj prvi cilj, a tamo ću učiniti sve za što brže vreme. Ipak, 400 metara će mi poslužiti kao svojevrsno zagrevanje za 200 metara koje mi je centralni fokus u Riju i gde želim da pokažem koliko mogu. Ne treba se nadati čudima ni na 100 metara, jer je ta trka već petog dana u nizu, biću prilično umoran, ali potrudiću se barem da oborim nacionalni rekord u toj disciplini - rekao je Stjepanović.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.