Igrao sa Birdom, bio kapiten SAD, završio u zatvoru: Ovo je prvi Zvezdin Amer i upucan je! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Basketball

Prvi tamnoputi košarkaš crveno-belih

Igrao sa Birdom, bio kapiten SAD, završio u zatvoru: Ovo je prvi Zvezdin Amer i upucan je! (VIDEO)

Šta mislite, da li je preživeo?
Objavljeno:

Sa univerziteta Džordžtaun je prešao u Boston Seltikse, ali kao mlad igrač nije mogao da se dokaže u jednoj od najboljih NBA ekipa tog doba. Čak je jednu godinu proveo zajedno sa legendarnim Lerijem Birdom.

Ali, u tom periodu se dogodilo nešto što mu je unakazilo profesionalnu karijeru u SAD. Smit je kolima usmrtio dva studenta Bostonskog univerziteta, pobegao je sa lica mesta, pa je morao u zatvoru da provede dve i po godine. Dolaskom u Crvenu zvezdu počeo je njegov košarkaški globtroting. Za našeg trenutnog šampiona odigrao je samo devet utakmica, ali je beležio 20.7 poena, 4 skoka, 3.4 asistencije i 2.7 ukradenih lopti

Nije ni čudo da je tako igrao, pošto je 1988. godine, kao veliki talenat koledž košarke i kapiten, predvodio reprezentaciju SAD do bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Seulu.

Gde je i šta radi Ibrahim Gaj? Nekada je žario i palio Marakanom, a danas je potpuno neprepoznatljiv! (VIDEO)

Najbolju partiju u crveno-belom dresu pružio je u Pioniru protiv PAOK-a kada je ubacio 37 poena. Nažalost, to mu je bila poslednja utakmica pred domaćom publikom jer su Grci zaustavili crveno-bele u 1/16 finala.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.