Marko Huk potvrdio: Poješću svakog da donesem zlato Srbiji! Pevaću i Bože pravde!

Svetski šampion ima jednu želju

Marko Huk potvrdio: Poješću svakog da donesem zlato Srbiji! Pevaću i Bože pravde!

Rođen je kao Muamer Hukić u Sjenici, svetsku slavu je stekao boksujući pod nemačkom zastavom, ali želi na Igrama u Riju da donese najsjajnije odličje rodnoj zemlji
Objavljeno: 13:58h

Najavljena je senzacija, a sada je i on sam potvrdio. Srpski olimpijski tim bi mogao da dobije spektakularno pojačanje za Rio de Žaneiro i skoro pa sigurnog osvajača medalje na Olimpijskim igrama. Srbija dobija ozbiljno pojačanje za Rio: Marko Huk boksuje za Srbiju? (VIDEO) Svetski šampion poluteške kategorije u IBO verziji, Marko Huk ili bolje reći Muamer Hukić, želi da boksuje za zemlju svog porekla, nakon što je najavljena izmena pravila na bokserskom turniru, tj. da će i profesionalci imati pravo da učestvuju na Igrama.

Ap
Bokser koji trenutno nastupa pod zastavom Nemačke, ali poseduje i srpski pasoš, je u intervjuu za "Alo" izjavio da je stupio u kontakt sa našim Bokserskim savezom i izrazio želju da predstavlja državu u kojoj je rođen, u avgustu u Brazilu. - Čim sam saznao da postoji mogućnost da se kao profesionalac nađem na Olimpijskim igrama, stupio sam u kontakt sa Bokserskim savezom Srbije i saopštio im svoju želju. Posle svega, svi su izgledi da će mi se san ostvariti i da ću u Riju pod zastavom Srbije uzeti zlatnu medalju. Ako sam već najbolji u konkurenciji profesionalaca, ne vidim ko bi me zaustavio na putu ka olimpijskom zlatu. Čak i da mi se u ringu suprostave dvojica profesionalaca - poješću ih obojicu. Olimpijske igre su mi san, ne držim se olimpijske devize da je važno učesatvovati. Meni je uvek važno da pobeđujem - izjavio je Huk.
Mnogi su bili iznenađeni kada je ova mogućnost najavljena pre nekoliko dana, ali i samom izjavom boksera, jer on trenutno predstavlja Nemačku, međutim, tamošnji savez je već izabrao svog predstavnika. - Za ovu mogućnost sam saznao pre nekoliko dana, a Nemačka je već delegirala svog takmičara za Olimpijske igre. Koji je prošao sve kvalifikacije. Reč je o Davidu Grafu, sjajnom momku, ali imajte u vidu da je to moj sparing partner koji protiv mene ne bi izdržao ni rundu. Kad me već Nemci nisu pozvali, spreman sam da pomognem Bokserskom savezu Srbije. Nemačkoj sam zahvalan za sve što mi je pružila, ali se podjednako osećam i Srbinom. Čućete me kako pevam Bože pravde - dodao je šampion iz Sjenice.
Huk je dodao i da će morati da skine čak 14 kilograma kako bi predstavljao Srbiju, ali da mu to neće biti problem, jer mu je za to potrebno oko mesec dana. (Espreso.co.rs / Izvor: Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.