SLEDE MEČEVI ODLUKE! Završena grupna faza Grand Prix turnira - poznati polufinalisti!
Dmitrij Andrejkin tokom šahovske partije, Foto: FIDE

šah!

SLEDE MEČEVI ODLUKE! Završena grupna faza Grand Prix turnira - poznati polufinalisti!

Prve partije igraju se u sredu, revanši su u četvrtak

Objavljeno: 13:26h

U polufinalu drugog FIDE Grand Prix turnira sastaće se Dmitrij Andrejkin i Aniš Giri, odnosno Ričard Raport i Maksim Vašje Lagrav. Posle velikih uzbuđenja i ukupno odigrane 24 partije, Rus, Holanđanin, Mađar i Francuz su potpuno zasluženo stekli priliku da se bore za trijumf na ovom renomiranom takmičenju. Ostalih 12 učesnika krenuće ka svojim domovima.

Prve partije polufinala igraju se u sredu, revanši su u četvrtak. Ukoliko rezultat u mini mečevima bude 1:1 u petak pada odluka o finalistima. U subotu i nedelju na programu je finale. Eventualno doigravanje je planirano za ponedeljak.

Rasizam, Šah
foto: Profimedia

U senci FIDE Grand Prix turnira, u prizemlju hotela Crowne Plaza odigrano je drugo kolo velemajstorskog turnira Beograd 2022. Mladi Uzbekistanac Nodirbek Abdusatorov nastavio je sa sjajnim igrama. Do drugog poena stigao je u partiji sa našim Robertom Markušem. Abdusatorov je stezao obruč oko Markuševog kralja bez šansi za srpskog reprezentativca, kada se Robert predao postalo je jasno da je Uzbekistanac istakao kandidaturu za najviši plasman na turniru.

Rus Aleksej Sarana i naš Aleksandar Inđić ostali su najduže u sali. Remi je najrealniji ishod u partiji u kojoj su i jedan i drugi imali motiva da igraju na pobedu. Ivan Ivanišević je belim figurama remizirao sa Indijcem Nihalom Sarinom. Prema poziciji reklo bi se da niko nije želeo previše da rizikuje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.