UŽAS: U 2 dana preminula 2 bivša reprezentativca!
Foto: Profimedia

crne vesti

UŽAS: U 2 dana preminula 2 bivša reprezentativca!

Vidiri je zbog problema sa bubrezima prerano zaršio karijeru

Objavljeno:

Bivši krilni igrač Novog Zelanda Džoeli Vidiri, koji je takođe predstavljao Fidži, preminuo je u 49. godini, objavili su u petak Ol Bleks.

Vidiri je umro dan nakon što je njegov kolega iz ragbi reprezentacije Novog Zelanda Vaaiga Tuigamala preminuo u 53. godini.

- Neverovatno tužan dan se nastavlja - tvitovali su Ol Bleks. - Još jedan od naše braće je preminuo. Teško bi ste upoznali boljeg momka od Džoelija Vidirija, a da ne spominjemo njegove izuzetne veštine na terenu.

Vidiri, koji je dva puta nastupio za Ol Blekse 1998. nakon što je predstavljao Fidži u sedam mečeva, patio je od problema sa bubrezima zbog čega je prerano završio karijeru 2001. godine.

Brz i moćan sportista, Vidiri je igrao zajedno sa sjajnim Džonom Lomuom u nekoliko nastupa za okruge Manukau i Bluz.

- Kada je bio na vrhuncu svoje karijere u sezoni 1996-97, nije bilo strašnijeg prizora dok je bio u punom naletu od Džoelija Vidirija - navodi se u njegovoj biografiji na sajtu Novog Zelanda. - Sumnjivo je da li su dve impozantnije figure ikada bile zajedno na bilo kojoj strani. A posebno u sezonama 1996-97 Vidiri je bio efikasniji od njih dvojice.

Vidiri je odigrao 71 nastup za okruge u 56 pokušaja i odigrao 62 utakmice za Plave u 43 pokušaja.

Sa reprezentacijom Novog Zelanda osvojio je zlatnu medalju u ragbiju sedmeraca na Igrama Komonvelta 1998. u Kuala Lumpuru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.