"MOJA ZEMLJA PRIPADA UKRAJINCIMA"! Sportisti se oglasili emotivnim porukama, imaju i poruku za RUSE! FOTO
Darija Bilodid, Andrej Ševčenko i Elina Svitolina, Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO, EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON, EPA/GABRIELE MENIS, EPA/DEAN LEWINS

REKLI SU ŠTA SU IMALI

"MOJA ZEMLJA PRIPADA UKRAJINCIMA"! Sportisti se oglasili emotivnim porukama, imaju i poruku za RUSE! FOTO

Rusija je započela vojni napad na Ukrajinu, posle iznenadne najave Vladimira Putina. Brojni ukrajinski sportisti oglasili su se odmah posle početka sukoba.

Objavljeno:

Najbolja ukrajinska teniserka Elina Svitolina je na Tviteru izrazila veliko žaljenje i tugu zbog onog što se dešava u njenoj rodnoj zemlji.

- Ne mogu... - kratko je napisala Svitolina uz brojne tužne smajlije.

Nešto rečitiji bio je kapiten reprezentacije Ukrajine i defanzivac Mančester sitija Oleksandr Zinčenko.

- Moja zemlja pripada Ukrajincima i niko ne može da je oduzme. Ne mogu, a da ne izrazim svoj stav. Ceo civilizovani svet je zabrinut zbog situacije u mojoj zemlji. Zemlji u kojoj sam se rodio i odrastao i čije boje branim na internacionalnom nivou, zemlji koju pokušavamo da uzdignemo i razvijemo, zemlji čije granice moraju ostati netaknute.

Legendarni Andrej Ševčenko je, takođe, imao poruku za svoj narod.

- Danas je teško vreme za sve nas. Ali, moramo se ujediniti. Zajedno ćemo pobediti. Slava Ukrajini. Ovo je moja domovina, ponosan sam što sam Ukrajinac.

Prelepa ukrajinska džudistkinja Darija Bilodid nije krila emocije u svojoj objavi na Instagramu.

- Danas u 6 ujutru probudili su me pucnji u Kijevu, nemam reči, veoma sam uplašena i molim se za moju familiju i zemlju. Rusija je krenula da nas bombarduje, rat je početo. Doskora nisam verovala da se ovo može dogoditi. Zašto? Zašto uništavate ljudske živote? Rusijo i Belorusijo, stanite! Želimo mir, želimo da živimo - napisala je Darija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.