ZAVRŠNE PRIPREME ZA NOVU SEZONU MOGU DA POČNU: Formula 1 objavila termine završnih testiranja!
Foto: Profimedia

sve je jasno

ZAVRŠNE PRIPREME ZA NOVU SEZONU MOGU DA POČNU: Formula 1 objavila termine završnih testiranja!

Sa brojem jedan na bolidu titulu će braniti Holanđanin Maks Ferstapen. Luis Hamilton će pokušati da stigne do svoje osme titule i tako obori rekord Mihaela Šumahera koji je osvojio sedam trifeja

Objavljeno:

Formula 1 se priprema za sezonu sa najviše trka sa tri dana testiranja od srede do petka u Barseloni.

U Barseloni će timovi pokazati svoje nove bolide kao odgovor na promene propisa 2022. godine

Prva Velika nagrada će se održati 20. marta u Bahreinu, ali za timove sve već počinje u sredu.

Branilac titule Maks Ferstapen, vicešampion Luis Hamilton i ostalih 18 vozača konačno će u Kataloniji videti prve rezultate dugih meseci razvoja njihovih novih automobila.

Maks Ferstapen
foto: Profimedia

Novi tehnički propisi koji su uvedeni ove godine imaju za cilj da smanje jaz u performansama između timova, pri čemu će bolidi biti u mogućnosti da se bliže prate i lakše prestižu.

Aerodinamika je revidirana, sa vraćanjem efekta tla, koji jednosede izravnava bitumenom, a točkovi su veći (prečnik 18 inča naspram 13 ranije). Poslednjih dana timovi se predstavili svoje bolide za sezonu 2022, ali u Barseloni ćemo prvi put moći da ih vidimo zajedno na stazi.

- Uvek će postojati timovi koji rade odličan posao na vrhu tabele, ali ja se nadam da ćemo videti još timova u konkurenciji za vrh - rekao je sportski direktor F1 Ros Bron.

Luis Hamilton
foto: EPA/Ali Haider

Pored Ferstapena i Hamiltona, Red Bula i Mercedesa, u Formuli se nadaju da će videti i druge kandidate za titulu. Počevši od Ferarija i Meklarena, ne zaboravljajući i Alpinu.

Sa brojem jedan na bolidu titulu će braniti Holanđanin Maks Ferstapen. Luis Hamilton će pokušati da stigne do svoje osme titule i tako obori rekord Mihaela Šumahera koji je osvojio sedam trifeja.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.