NEVENA IGNJATOVIĆ SPREMNA ZA SPUST, ALI PORUČUJE: Fokus je na alpskoj kombinaciji!
Nevena Ignjatović, Foto: EPA/Andrea Solero

ZOI u Pekingu

NEVENA IGNJATOVIĆ SPREMNA ZA SPUST, ALI PORUČUJE: Fokus je na alpskoj kombinaciji!

Tek četvrti put je skijala od povrede

Objavljeno: 11:56h

Srpska predstavnica na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, Nevena Ignjatović u utorak nastupa u spustu.

Nakon otkazivanja drugog zvaničnog treninga spusta u nedelju usled jakog i obilnog snega koji je padao, Nevena je danas učestvovala na poslednjem zvaničnom treningu spusta.

1 / 5 Foto: EPA/DANIEL KOPATSCH

Ona je startovala kao 43. na startu, a odmah nakon završetka svoje trke, na cilju je izjavila da je zadovoljna današnjim treningom, ali i da je danas bilo veoma hladno tokom treninga, obzirom da je temperatura na startu bila – 20C. - Ovo je moj četvrti dan na skijama i ovde i generalno od povrede koja me je zadesila. U principu sam zadovoljna, mada sam očekivala i malo bolji nastup. Dala sam sve od sebe u smislu pristupa ovoj stazi. Palo je dosta snega prethodnog dana, tako da je staza lakša u odnosu na to kakva je bila na prvom zvaničnom treningu. Uživala sam, imam još dosta prostora za napredak. Sutra me očekuje trka spusta, mada želim da ponovim da je moj fokus na alpskoj kombinaciji. Nadam se da ću maksimalno savladati stazu do svog nastupa u ovoj disciplini - rekla je Nevena Ignjatović.

Trka ženskog spusta vozi se na istoj stazi na kojoj su nastupali i muškarci.

Olimpijska staza “The Rock” i za ovu trku ima veoma zahtevnu postavku, uz konfiguraciju terena na kojoj su takmičarke u određenim deonicama razvijali brzinu i do 130 km/h.

Neveni će ovo biti prvi nastup i prvo takmičenje od njene povrede koju je zadobila na treningu u Kortini nekoliko nedelja pred početak Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Prema rasporedu, trka ženskog spusta na Zimskim olimpijskim igrama počinje sutra, 15. februara u 04.00 časova po srpskom vremenu, a za trku je prijavljeno ukupno 36 skijašica.

Naša Nevena Ignjatović nastupiće kao 34. na startu najbrže discipline u alpskom skijanju.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.