SJAJNE VESTI! Nevena Ignjatović OBRADOVALA Srbiju!
Nevena Ignjatović, Foto: AP

zimske olimpijske igre!

SJAJNE VESTI! Nevena Ignjatović OBRADOVALA Srbiju!

U Pekingu će Srbiju predstavljati u dve discipline, spustu i alpskoj kombinaciji

Objavljeno:

Srpska skijašica Nevena Ignjatović odbrojava dane do početka takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama.

Nedavno je doživela povredu kolena, ali će za najvažnije bitke biti spremna. U Pekingu će Srbiju predstavljati u dve discipline, spustu i alpskoj kombinaciji. Prva akcija je zakazana za 15. februar.

- Pad se dogodio, ali srećom mogu da kažem da je to sada već iza mene. Koleno je dobro, otok je potpuno spao, ja nemam nikakve bolove i srećna sam što je to tako- rekla je Nevena Ignjatović u intervjuu za Olimpijski komitet Srbije.

- Daću sve od sebe da se što pre vratim. Pratila sam sve i vidim da je sneg prilično gladak i mislim da neće biti problema za mene.

Nevena Ignjatović
foto: EPA/DANIEL KOPATSCH

Povreda se dogodila pre dve i po nedelje. Od tog trenutka je plan rada morala da promeni.

- Uz terapije koje imam dva puta dnevno, ubacili smo određene vežbe koje takođe radim dva puta dnevno. Prvo su te vežbe bile slabije i manje opterećujuće za nogu, a već sada mogu prilično da se oslanjam na koleno i na nogu. I ja sam se sama iznenadila da nemam nikakvih problema i to me veoma raduje.

Prvobitni plan Ignjatovićeve je bio da učestvuje u tri discipline, ali je u međuvremenu od jedne ipak odustala - od superveleslaloma.

Nevena Ignjatović
foto: Zorana Jevtić

- Razvijaju se velike brzine i bilo bi veliko opterećenje za nogu. Naravno, kada kažem da su u ovoj disciplini velike brzine, činjenica je da se u spustu razvijaju još veće brzine. Međutim, superveleslalom je mnogo aktivnija disciplina, a i zbog samog vremenskog perioda - s obzirom na to da je supervelelslalom prva disciplina koju bih trebala da vozim - odlučili smo da mi prva trka bude spust koji će se održati 15. ferbuara. Moja omiljena disciplina, a to je alpska kombinacija biće održana 17. februara.

Igre u Pekingu su četvrte u biografiji Nevene Ignjatović. Na prethodnim u Pjončangu zauzela je 14. mesto u alpskoj kombinaciji, dok je u slalomu i veleslalomu bila 26. mesto. Sada joj je teško da prognozira gde bi mogla da završi...

- Sport je nepredvidiv. Ja svakako očekujem da nemam nikakvih problema što se tiče noge i mog zdravlja. Ja bih svakako bila zadovoljna rezultatom koji je bolji od rezultata na prethodnim Olimpijskim igrama. Da se sve ovo nije dogodilo, rekla bih da je to definitivno moguće i radiću na tome. Naravno da bih volela da ostvarim plasman u top 10 na Olimpijskim igrama. Uz sve to što se dogodilo, to bi za mene bio veoma dobar rezultat. Verujem u čuda, idem u Peking veoma pozitivna, raspoložena i daću sve od sebe. Jedva čekam da osetim sneg u Kini i celu atmosferu i nadam se najboljem- zaključila je Nevena Ignjatović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.