SENZACIONALNI PREOKRETI U FINALIMA AFC-a I NFC-a: Sinsinati u PRODUŽETKU šokirao Kanzas, LA Rems opet u Superbolu!
Mekferson pogađa za pobedu, Foto: Profimedia

nfl, finala konferencija

SENZACIONALNI PREOKRETI U FINALIMA AFC-a I NFC-a: Sinsinati u PRODUŽETKU šokirao Kanzas, LA Rems opet u Superbolu!

Superbol je na programu 13. februara

Objavljeno: 07:33h

Sinsinati Bengals su posle velike drame porazili Kanzas Siti Čifs rezultatom 27:24 u finalu AFC konferencije i plasirali se u Superbol, a ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u Los Anđelesu gde su Remsi takođe preokretom u finišu eliminisali San Francisko Fortinajnerse (20:17) u finalu NFC-a.

Čifsi, prvi favoriti po mišljenju stručnjaka, odlično su počeli meč i preko sjajne kombinacije Mahoms-Hil došli do prvog tačdauna, a Bengalsi su odgovorili šutem za tri poena.

Do kraja poluvremena smo videli još dva tačdauna Kanzasa i poslednji napad u kom su se poigravali, pa ostali "praznih ruku" što im se obilo o glavu u finišu susreta, a rezultat na "velikom odmoru" je glasio 21:10.

U drugom poluvremenu kao da su timovi zamenili uloge, "Tigrovi" uspevaju da dođu do izjednačenja, odbrana je čak dva puta sekovala Patrika Mahomsa, a ključni sek je mogao da bude na 3 sekunde pre kraja.

Tada je na semaforu stajalo 24:21 u korist Čifsa, na 30 jardi od end zone je Mahoms oboren, lopta mu je ispala i napravio je fambl da bi Batker fild golom doneo 24:24 i produžetak.

"Poglavice" su dobile bacanje novčića i imale prvi posed u produžetku, koji nisu uspele da iskoriste nakon što je Patrik Mahoms bacio intersepšn a njegov pas je presekao Von Bel.

U svom posedu su Benglasi došli do situacije da fild golom dođu do pobede, što su i učinili, pošto fild gol u prvom napadu produžetka, posle uspešne odbrane, automatski donosi pobedu, kao da je tačdaun.

Ovo je bio najveći preokret u istoriji finala konferencije.

Sa 250 bačenih jardi je Džo Berou predvodio Sinsinati, Džo Mikson je istrčao 88 jardi iz 21 nošenja, Taj Higins je hvatanjem imao 133 jarda, a Džamar Čejs 54.

U Kanzasu, Patrik Mahoms je bacio 275 jardi, 3 tačdauna i 2 intersepšna, dok je MekKinon istrčao 65, a hvatanjem su se istakli Trevis Kelsi sa 85 i Tajrik Hil sa 78 jardi.

U El-Eju su Remsi čvrstom odbranom u poseldnjih 15 minuta i sa 13 poena razmrdanog napada preokrenuli protiv divizijskog rivala 49ersa, osvojili NFC i izborili svoj drugi Superbol u tri godine.

Pre tri sezone su poraženi u borbi za trofej "Vinsa Lombardija" od Nju Inglenda. Remsi su u vlasništvu Stena Krenkea, inače vlasnika Denver Nagetsa, Kolorado Avelanša i FK Arsenal.

Prvo je Kuper Kap postigao tačdaun, svoj drugi na utakmici, a potom je Met Gej sa dva fild gola doneo pobedu Remsima.

Kvoterbek Remsa Metju Staford je imao 31 uspešan pas iz 45 pokušaja za 337 jardi i dva tačdauna, dok je Džimi Garopolo realizovao 16 pasova iz 30 pokušaja za 232 jarda i dva tačdauna.

Superbol je na programu 13. februara.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.