Fudbal, košarka ili rukomet - birajte! Španci će izdominirati! (VIDEO)

godina za nezaborav

Fudbal, košarka ili rukomet - birajte! Španci će izdominirati! (VIDEO)

Ove godine su se Španci pitali za poredak u evropskom sportu
Objavljeno: 10:07h

Španski ljubitelji sporta, ove godine su imali puno razloga za radost. Timovi iz ove zemlje su prvaci Evrope u čak tri sporta - fudbalu, rukometukošarci, a na sve to je stiglo i zlato na ovogodišnjem Eurobasketu. Najpre je Real Madrid stigao do trofeja u Evroligi. "Kraljevski klub" je tokom cele sezone bio dominantan u ovom takmičenju i pobedom na fajnal foru, koji je održan u prestonici Španije, Real je se popeo na krov Evrope po deveti put u svojoj istoriji.

Nakon toga i drugi najveći španski klub je pokorio Stari kontinent, ovoga puta u fudbalu. Barselona je u finalu Lige šampiona održanom u Berlinu pobedila Juventus rezultatom 2:1 i stigla do svoje pete titule prvaka Evrope.
Barselona je i u rukometu osvojila Ligu šampiona. Katalonci su briljirali tokom cele sezone, a u finalu je savladana mađarska ekipa MKB i osvojena deveta evropska titula. Kako su Španci najavili leto, tako su ga i završili. Košarkaška reprezentacija Španije je na nedavno završenom prvenstvu po treći put u svojoj istoriji postala najbolji tim na našem kontinentu pobedivši u finalu selekciju Litvanije. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.