VRELA ZADNJICA U PRVOM PLANU: Zanosno znojavo telo pokazuje gde god stigne! Ulazite na sopstvenu odgovornost! VIDEO
Foto: Printscreen/Instagram/milana.bjelogrlic

KAKO PUCA

VRELA ZADNJICA U PRVOM PLANU: Zanosno znojavo telo pokazuje gde god stigne! Ulazite na sopstvenu odgovornost! VIDEO

Srpska kik-bokserka mami uzdahe gde god da se pojavi

Objavljeno: 13:25h

Sigurno ste već čuli za Milanu Bjelogrlić. Ona je svetska šampionka u kik-boksu iz 2019. godine do 60 kilograma.

Milana je u intervjuu za SportFem svojevremeno ispričala kako je pregurala period od godinu dana zbog epidemije Covida-19. Otkrila je ko joj je sportski uzor i šta su joj ciljevi u nastavku karijere.

Da li kao je vatrena kik-bokserka nekad došla u situaciju da svoju veštinu primeni i van ringa.

– U prethodnoj godini su usled pandemije svi planirani turniri i mečevi bili odloženi. To mi je dalo priliku da se više fokusiram na samu pripremu i unapredim formu kao i da više radim na ličnom razvoju. Mečevi su važni ne samo zbog postizanja rezultata, već i zbog toga što nam pružaju značajan osvrt na to koliko smo napredovali i šta sve možemo da poboljšamo. Serbia open je prvi međunarodni turnir na kome sam učestvovala od početka pandemije. Do osvajanje titule radila sam dve borbe, protiv sjajnih takmičarki iz Ukrajine i Austrije. Zadovoljna sam postignutim rezultatom i zahvalna na naučenim lekcijama! Jaki turniri i jake protivnice su odlična prilika da naučim nešto novo o sebi.

Pre dve godine je osvojila titulu prvaka sveta u Sarajevu. Da li je to najveći uspeh u karijeri, koje je sledeće veliko takmičenje za koje se spremaš?

– Da, titula prvaka sveta osvojena u Sarajevu 2019. godine je do sada moj najveći uspeh. Velika mi je čast što sam na istom turniru nagrađena i peharom za najboljeg ženskog borca. U toku su pripreme za profesionalni meč koji će se održati 11. juna protiv takmičarke iz Hrvatske. Ljubitelji sporta moći će da prate uživo televizijski prenos meča na Arena sport kanalu. Nakon toga očekuje me odbrana titule na Svetskom prvenstvu u Italiji u oktobru 2021.

Koji su krajnji ciljevi kojima stremi u kik-boksu? Šta bi jednog dana smatrala krunom karijere?

– Cilj mi je da odbranim svetsku titulu u Italiji i da osvojim Svetske igre u Americi 2022. godine. Osvajanjem Evropskog i Svetskog prvenstva, a zatim i Svetskih igara zaredom, postala bih prvi član reprezentacije kome je to pošlo za rukom.

Koliko je teško za jednu damu da se bavi kik-boksom u Srbiji? Kakvi su uslovi i kako je okruženje, porodica, prijatelji, reagovalo kad im je rekla da definitivno time želi da se bavi?

– Iz moje perspektive veoma je lako, važno je postaviti jasne i velike ciljeve i definisati male, ali važne korake koji će nas do tog cilja dovesti. Tada inspiracija i motivacija dolaze sami od sebe. Moja porodica i moji prijatelji mi pružaju veliku podršku.

Ima li neki ritual pred ulazak u ring ili nešto što je posebno motiviše? Neka pesma?

– Nemam poseban ritual pred meč, važan mi je unutrašnji mir koji uspevam da postignem tako što se izolujem i meditiram. Hladna glava i veliko srce su moje najveće oružje.

Jesu li joj uzori iz muškog ili iz ženskog kikboksa i ko su?

– Imam jednog uzora. Zove se Novak Đoković. To je čovek koji me je inspirisao kad sam bila devojčica i nastavlja da me inspiriše svakog dana. Svojim primerom me je nadahnuo toliko da sam postala šampion sveta!

Kakva je privatno? Vatrena, temperamenta ili mirna pošto u ringu izbaci sav stres?

– Baš suprotno, ring ne služi za izbacivanje stresa. U ringu je najvažnije imati vispren um i hladnu glavu. Smatram da sam takva i van njega, ali te vrline izražavam na drugačiji način.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.