DUPLANTIS SE RADUJE DOLASKU U BEOGRAD: Očekujem novu pobedu i osvajanje novog zlata!
Foto: EPA/Diego Azubel

jedva čeka

DUPLANTIS SE RADUJE DOLASKU U BEOGRAD: Očekujem novu pobedu i osvajanje novog zlata!

Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu održaće se od od 18. d0 20. marta

Objavljeno:

Svetski rekorder u skoku s motkom, švedski atletičar Armand Duplantis izjavio je danas da na dvoransko Svetsko prvenstvo u Beogradu dolazi s namerom da osvoji novo zlato.

- Radujem se novom dolasku u Beograd. Prošli put sam bio gost i promoter, ovaj put imam poseban zadatak, borbu na Svetskom šampionatu u dvorani gde očekujem novu pobedu i osvajanje novog zlata - rekao je Duplantis, prenosi Srpski atletski savez.

Duplantis je svetski i olimpijski šampion i rekorder u skoku motkom sa rezultatom 6,18 metara, a u Beogradu će se u martu boriti za sedmo zlato u karijeri.

- Ponosan sam na svoje svetske rekorde i olimpijsku pobedu, ali u isto vreme osećam da je ovo samo početak duge uspešne priče. Moje uspomene na rekorde i moje olimpijsko zlato su sjajni, ali već se radujem novim izazovima i rekordima. Uvek gledam napred i postavljam sebi nove zadatke - rekao je Duplantis.

Upitan da li je bilo dana kada je želeo da odustane od atletike, koja zahteva svakodnevni rad i odricanje, Duplantis je odgovorio: "Veliko ne".

- Uvek sam voleo to što radim i uvek sam imao ogromnu podršku majke i oca - zaključio je Duplantis koji će biti jedna od najvećih zvezda svetskog atletskog šampionata u Beogradu.

Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu održaće se od od 18. d0 20. marta.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.