TUGA: Preminuo Viktor Mazin!
Foto: Pexels

žalost u celoj zemlji

TUGA: Preminuo Viktor Mazin!

1980. postao je pobednik Olimpijskih igara u Moskvi i Svetskog prvenstva, koje je održano u okviru Igara, u kategoriji težine do 60 kg

Objavljeno:

Olimpijski šampion u dizanju tegova iz 1980. Viktor Mazin preminuo je u 68. godini. Ovo je saopštila pres-služba Ruske federacije za dizanje tegova.

- Osmog januara preminuo je sovjetski dizač tegova, olimpijski šampion, zaslužni majstor sporta SSSR-a, Viktor Ivanovič Mazin - navodi se u poruci.

- Žalost je pala na ramena svih koji su poznavali i voleli Viktora Ivanoviča. Ne postoje reči koje će vam vratiti voljenu osobu. Tugujemo sa vama.

Mazin je rođen 18. juna 1954. godine u selu Černovskije Kopi u Čitanskoj oblasti.

Viktor Mazin
foto: Profimedia

Nakon što je završio stručnu školu, radio je u rudniku. Od detinjstva je voleo sport, učestvovao je na svesaveznim takmičenjima u dizanju tegova.

Osvojio je Kup SSSR 1978, zauzeo drugo mesto na 7. Letnjoj Spartakijadi naroda SSSR-a i postao šampion zemlje 1980. godine.

Te 1980. postao je i pobednik Olimpijskih igara u Moskvi i Svetskog prvenstva, koje je održano u okviru Igara, u kategoriji težine do 60 kg.

Zatim je postavio olimpijski rekord u trzanju (130 kg) i novi olimpijski rekord za dizače tegova u pero kategoriji (290 kg).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.