BOKSERI AVGANISTANA SPAS OD TALIBANA NAŠLI U BEOGRADU! SP kao paravan za beg!
Foto: Starsport©

Svetskog prvenstvo u Beogradu održano od (24. oktobar - 6. novembar)

BOKSERI AVGANISTANA SPAS OD TALIBANA NAŠLI U BEOGRADU! SP kao paravan za beg!

Reprezentacija Avganistana u boksu, njihov trener i čelnik saveza Avganistana ostali su u Srbiji po završetku Svetskog prvenstva u Beogradu (24. oktobar - 6. novembar) iz straha da bi mogli da se suoče sa osvetom talibana po povratku kući.

Objavljeno:

Oni su trenirali u tajnosti i tako se pripremali za taj turnir.

- Kada je talibanski režim preuzeo vlast u Avganistanu, sve se promenilo. Pod novim režimom, novom vladom, bilo je teško doći na Svetsko prvenstvo - izjavio je Vahidulah Hamedi, generalni sekretar Bokserskog saveza Avganistana.

Avganistanski tim je kontaktirao sa nekoliko stranih ambasada u vezi sa humanitarnim vizama i azilom. Pojedine države Evropske unije su odbile njihov zahtev, ali grupa od 11 članova ne odustaje. Inače, desetine hiljada Avganistanaca, uključujući sportiste, pobegle su iz zemlje u avgustu otkako su se SAD povukle i talibani preuzeli vlast.

- Talibani ne odobravaju boks zbog čega članovi ekipe imaju male šanse da nastave svoje karijere u Avganistanu - kaže Hamedi.

Bokserski tim je morao da krije planove za učešće na turniru u Beogradu. Oni su prvo dobili vize da uđu u Iran, a zatim su u Teheranu tražili vizu za Srbiju pre nego što im je dozvoljeno da doputuju u Beograd. Njihove vize su od tada istekle, a Hamedi je rekao da su ih prijatelji i porodice upozorili da se ne vraćaju u Avganistan. On je rekao da se nada da će cela ekspedicija uskoro dobiti vize, pošto niko ne želi nelegalno da prelazi granicu.

Espreso/Novosti


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.