LEGENDA ATLETIKE PREMINULA!
Foto: Profimedia

loša vest

LEGENDA ATLETIKE PREMINULA!

Dijak je bio predsednik IAAF, sada Svetske atletike, od 1999. do 2015. godine

Objavljeno:

Nekadašnji predsednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Lamin Dijak preminuo je u 88. godini u svom domu u Senegalu, potvrdila je danas njegova porodica.

- Da, potvrđujem. Moj ujak Lamin Dijak premio je u noći između četvrtka i petka - rekla je za agenciju AP njegova nećaka Ava Dijak.

Dijak je bio predsednik IAAF, sada Svetske atletike, od 1999. do 2015. godine, nakon što je bio na nekoliko političkih funkcija u Senegalu.

On je u septembru prošle godine osuđen u Francuskoj na četiri godine zatvora, od toga dve uslovno, zbog korupcije u slučaju prikrivanja doping skandala ruskih atletičara.

On je proglašen krivim da je bio deo šeme kojom je od ruskih sportista, osumnjičenih za doping, primio 3,45 miliona evra mita kako bi prikrio rezultate testova i kako bi oni mogli da nastave da se takmiče.

Međutim, Dijak nikada nije bio u zatvoru. On se u maju vratio u Senegal iz Francuske, gde je bio u kućnom pritvoru nakon što je lokalni fudbalski klub platio kauciju od nešto više od 600.000 dolara.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.