UMRO RANKO MARIĆ, TUGA!
Foto: Profimedia

tragedija

UMRO RANKO MARIĆ, TUGA!

Vreme komemoracije, kao i vreme i datum sahrane, biće naknadno saopšteni

Objavljeno:

U Batajnici je od posledica virusa COVID-19 preminuo Ranko Marić, sekretar Biciklističkog saveza Beograda.

Tužna vest , primljena je sa velikim bolom i tugom među biciklistima i sportistima ne samo Srbije već i regiona, kao i u brojnim zemljama čiji su biciklisti, sportski radnici učestvovali prethodnih nekoliko decenija na trkama u našoj zemlji.

Ranko Marić rođen je 8. juna 1964. godine u Kostićima u Bosni i Hercegovini. Ratni vetrovi su ga početkom devedesetih godna prošlog veka, doneli u Beograd gde je, večito nasmejani mladić, zaljubljenik u sport na dva točka, vrlo brzo stekao mnoge prijatelje i gde je ugradio najplodonosnije godine života.

Kao biciklistički sudija učestvovao je na mnogim trkama u Srbiji i u zemljama regiona stvarajući mnoga prijateljstva i veze sa najpoznatijim biciklistima i sportskim radnicima.

Njegova predanost i pedantnost, veliki smisao za organizaciju, preporučili su ga i za mesto sekretara Biciklističkog saveza Beograda u kome je radio sve do 21. oktobra ove godine, kada se razboleo.

Ranko Marić je učestvovao u organizaciji velikog broja trka, ne samo u režiji Biciklističkog saveza Beograda već i Biciklističkog saveza Srbije. Učestvovao je i u organizaciji i naše najveće biciklističke manifestacije "Trke kroz Srbiju" dugi niz godine.

I ove, na "Srpskom Turu" kako je Ranko voleo da zove našu manifestaciju, imao je zapaženu ulogu u organizaciji. I kao i uvek, nije radio samo svoj posao (ovoga puta bio je zadužen za Protokol) već je pomagao gde god je trebalo. Od nameštanja zvučnika do vođenja zvanične ceremonije starta. Našem Ranku ništa nije bilo teško. Sve je stizao i sve je mogao. Uvek spreman da pomogne svakom biciklisti da se što bolje predstavi u sportu kojeg je neizmerno voleo i kome je dao toliko mnogo.

Odlazak Ranka Marića je veliki udarac za porodicu, prijatelje, srpski sport i bicikliste. U Biciklističkom savezu Beograda, koji je upravo najviše zahbvaljujući Ranku Mariću bio dom svih ljubitelja ovog sporta, ostaće velika praznina ali i uspomena na našeg Ranka.

Vreme komemoracije, kao i vreme i datum sahrane, biće naknadno saopšteni.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.