PARTIZAN SAVLADAO RADNIČKI U DERBIJU KOLA: Kasno buđenje tima iz Kragujevca (FOTO)
Foto: VK Radnički

osamili se na drugom mestu

PARTIZAN SAVLADAO RADNIČKI U DERBIJU KOLA: Kasno buđenje tima iz Kragujevca (FOTO)

Novi Beograd je kao gost pobedio Proleter sa 22:5

Objavljeno: 00:02h

U derbiju sedmog kola Superlige Srbije, između do ovog kola poravnatih rivala, vaterpolisti Radničkog poraženi su na gostovanju Partizanu, na „Banjici“, rezultatom 13:11, čime su se „crno-beli“ osamili na drugoj poziciji.

Beograđani su bolje otvorili meč, pravili prednost na centru, pa su tačno na polovini prve četvrtine vodili sa 3:0, pogocima Mitrovića sa peterca i sidraša Velkića i Vica. Gosti su uzvratili istom serijom i izjednačili preko Radulovića, Ćuka i Lukića (3:3), ali se sekund pre prvog odmora Mitrović pobrinuo za novo vođstvo Parrtizana 4:3.

Početkom druge četvrtine Radnički je ponovo izjednačio, preko Ukropine, ali se novom serijom Partizan vratio na „plus tri“ (7:4), sa koliko je i dočekao poluvreme kada je bilo 8:5.

Pred ulazak u poslednju četvrtinu Partizan je imao i „plus četiri“ (11:7), ali su se tada Kragujevčani konačno trgli i u par navrata, sredinom deonice, prilazili na „minus jedan“ (11:10, 12:11). Ipak, nisu uspeli da naprave totalni povratak, kao u utorak protiv Ferencvaroša. Najbolju šansu za izjednačenje propustio je Aleksa Ukropina sa igračem više, kada je njegov udarac zaustavio golman Rističević. Potom je Partizan rešio pitanje pobednika pogocima iz drugog vezanog peterca u finišu.

VK Radnički Kragujevac, VK Partizan
foto: VK Radnički

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stefan Mitrović sa četiri gola, Nemanja Vico postigoa je tri, a Velkić i Aleksić po dva. Na drugoj strani prednjačio je Radulović sa tri pogotka, a pratili su ga Ćuk, Lukić i Ukropina sa po dva.

U petak od 19 časova, pred kragujevačkom publikom je još jedan veliki vaterpolo spektakl, gostovanje italijanske Breše, bronzanog tima prošlosezonske Lige šampiona i aktuelnog prvaka Italije.

U istom terminu, Novi Beograd je kao gost lako pobedio Proleter sa 22:5 (6:1, 5:3, 4:0, 7:1). Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Jakšić sa pet golova, a pratio ga je Dušan Mandić sa četiri.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.