HAMILTON NAJBRŽI, ALI PRETI MU DISKVALIFIKACIJA: Mercedes se poslužio ilegalnim trikom, Ferstapen ih "provalio"!
Foto: Profimedia

očigledno su očajni što više nisu najbrži

HAMILTON NAJBRŽI, ALI PRETI MU DISKVALIFIKACIJA: Mercedes se poslužio ilegalnim trikom, Ferstapen ih "provalio"!

I Maksu preti kazna jer je prekršio pravila

Objavljeno:

Na stazi Interlagos u Brazilu u petak su vožene kvalifkacije za sprint trku Formule 1 koja se vozi u subotu od 20 sati po srednjoevropskom vremenu.

Najbolje vreme je ostvario Luis Hamilton iz Mercedesa ispred Maksa Ferstapena iz Red Bula. Radi se o najvećim i jedini konkurentima za titulu prvaka sveta i ukonkurenciji vozača i u konkurenciji konstruktora.

Rezultat je bio iznenađenje s obzirom da čuvena staza "leži" Red Bulu, a sam Hamilton je nedavno jadikovao kako je austrijski tim inače brži od njegovog ove sezone.

Prava drama usledila je nakon što su sudije pregledale bolide i udarna vest je da Hamiltonu preti diskvalifikacija!

Naime, prema sudijskom izveštaju krilce na bolidu Britanca je prilikom upotrebe bilo otvoreno više od 85 milimetara što je maksimalna dužina.

Sudije su zaplenile sporno krilce i ukoliko budu prekršana pravila Luis će biti diskvalifikovan te će sprint trku (koja je ujdeno kvalifikaciona za glavnu trku u nedelju) početi sa poslednjeg mesta.

U međuvremenu kod sudija je pozvan i Ferstapen jer je, kao što se može videti na snimku, dodirivao krilo na Hamiltonovom bolidu što je protivno pravilima. Očigledno je i sam "nanjušio" prevaru.

Sudije će svoje odluke doneti danas, ali kako stvari stoje Hamilton će prema svemu sudeći na začelje grida čim bi bio zadat novi udarac njegovim šansama za osvajanje rekordne osme titule prvaka sveta (sedam ima i legendarni Mihael Šumaher).

Uoči vikenda u Brazilu, Maks ima 19 bodova prednosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.