OPET PAUZA ZA MARKESA: Šestostruki šampion doživeo POTRES MOZGA, vratili mu se problemi sa VIDOM!
Foto: EPA/Roman Rios

tek što se vratio pobeđivanju

OPET PAUZA ZA MARKESA: Šestostruki šampion doživeo POTRES MOZGA, vratili mu se problemi sa VIDOM!

Španac je isti zdravstveni problem imao 2011.

Objavljeno:

Španski motociklista Mark Markes neće voziti na poslednjoj ovosezonskoj trci Moto GP šampionata u Valensiji, zbog problema sa vidom, saopštila je danas ekipa Honde.

Markes je doživeo blagi potres mozga prilikom pada na treningu 30. oktobra, zbog čega je propustio prošlu trku u Portugalu, na kojoj je u nedelju pobedio vozač Dukatija Franćesko Banjaja.

- Tokom ove pauze Mark se i dalje nije osećao dobro i ima probleme sa vidom. Odlučili smo se za konzervativni tretman sa redovnim kontrolama kako bismo pratili dalji tok - rekao je doktor Sančes Dalma.

Mark Markez
foto: AP/Jens Meyer

Markes je isti problem sa vidom imao i 2011. godine, kada je posle incidenta na trci u Maleziji morao ranije da završi sezonu u Moto 2 šampionatu.

- Ovo su teška vremena. Posle pregleda kod doktora potvrđeno je da ponovo imam problem sa diplopijom, kao i 2011. godine. Potrebno je strpljenje, ali ako sam nešto naučio, to je da moram pozitivno da gledam na prepreke - rekao je Markes.

Španac je u dosadašnjoj karijeri osvojio šest titula u Moto GP šampionatu, a ove sezone titulu je osvojio vozač Jamahe Francuz Fabio Kvartararo.

Trka u Valensiji na programu je u nedelju 14. novembra.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.