TUŽNIJE TEŠKO DA MOŽE: Preminuo petostruki šampion Srbije, ŽIVOT mu je zadavao TEŽE udarce od protivnika!
Foto: OUTUBE/ZAMEDIATELEVIZIJA/SCREENSHOT

kraj kakav nije zaslužio

TUŽNIJE TEŠKO DA MOŽE: Preminuo petostruki šampion Srbije, ŽIVOT mu je zadavao TEŽE udarce od protivnika!

Avramelović nije stigao da uživa u penziji

Objavljeno: 14:39h

Tužna vest stigla je iz Zaječara. Preminuo je bivši šampion Srbije u boksu, Ljubiša Avramelović (64), posle kraće bolesti. Bio je primer čoveka koji se borio časno i pošteno i koji nije odustajao i koji je uvek ustajao i kada ga život nije mazio.

Svoju tešku životnu priču otkrio je u reportaži za Telegraf, između ostalog da je morao da čisti ulice da bi preživljavao, i to u poznim godinama.

Sve to nakon sportske karijere, gde se borio sa najvećim imenima svetskog boksa. Avramelović je bio petostruki prvak Srbije, dvostruki vicešampion Jugoslavije.

Živeo je u straćari u jako teškim uslovima i brojao je dane do penzije. Nedavno je i dočekao penziju, ali nažalost, u njoj nije mnogo uživao.

Posle udaraca u ringu je brzo ustajao, ali je najteži udarac dobio od supruge, kada se vratio iz inostranstva, gde je radio da prehrani porodicu. Kada se vratio, ona se preudala i isterala ga iz kuće.

- Rešio sam da se vratim '96. godine. Kad - žena se preudala. Našla je drugog, isterala me napolje. Tri dana sam spavao pored Timoka dok nisam našao stan. Bio je april. Nađem kartone, stavim ih dole, legnem, pokrijem se drugim kartonima.

- Teže udarce u boksu nisam doživeo nego taj kada sam došao. To tamo se prebrodi, a ovo ostaje. U boksu sam pao samo jednom i ustao posle tri sekunde. U životu je bilo udaraca, ali nisam padao. Ja sam bio fajter. Kod mene nada zadnja umire, dok ima tračka nade, ne odustajem. Tako sam i preživeo ovo sve - prisetio se Avramelović.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.