VELIKA TUGA: Poginula legenda Formule 1, TRAGEDIJA!
Foto: Profimedia

AU

VELIKA TUGA: Poginula legenda Formule 1, TRAGEDIJA!

F1 zavijena u crno

Objavljeno:

Bavila se aerodinamikom, a umnogome je pomogla Vilijamsu da zbaci

Jedna od najlepših žena u istoriji Formule 1 Antonija Terci i osoba koja se smatra najzaslužnijem za promenu Vilijamsovog bolida, poginula je u 51. godini.

Italijanka je život posvetila aerodinamici, a u svet “putujućeg cirkusa” ušla je na poziv legendarnog Rorija Birna, čoveka čiji su bolidi osvojili brojne trofeje i pobede. Jako brzo je Antonija ušla u tim Ferarija kao jedan od najbitnijih članova. Ferari je tih godina vezivao uspehe, predvođen Mihaelom Šumaherom, a po završetku sezone 2001. na adresu Tercijeve stigao je poziv Vilijamsa.

To se ispostavilo kao pravi potez, pogotovo nakon “buma” koji je Antonija napravila 2004. godine, kada je radila aerodinamiku na bolidu FW26, poznatijem kao “morž”.

Sam izgled bolida doprineo je poprilično u njegovoj aerodinamičnosti, i činilo se da postoje sve predispozicije da ekipa napravi iskorak. Međutim, nakon serije prosečnih rezultata, iz Vilijamsa su upravo u Tercijevoj videli krivca za loše rezultate.

Zbog karakteristične plave kose i plavih očiju smatrala se jednom od najlepših žena u Formuli 1, a njen nekadašnji tim se na Tviteru oprostio od nje.

– Duboko smo rastuženi zbog smrti naše nekadašnje koleginice i šefa aerodinamike, Antonije Terci. Naše misli su sa Antonijinom porodicom i prijateljima u ovom teškom trenutku, navedeno je u saopštenju Vilijamsa.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.