JEZIVA ISPOVEST UFC BORCA: Bilo je tako dobro MRZETI, hodao sam ulicom s NOŽEM u nadi da ću nekoga UBITI!
Foto: Profimedia

ŠTO JE NAJGORE, JOŠ UŽIVA U UČENJU DEDE NEONACISTE

JEZIVA ISPOVEST UFC BORCA: Bilo je tako dobro MRZETI, hodao sam ulicom s NOŽEM u nadi da ću nekoga UBITI!

To je deo mene, sviđa mi se taj život - dodao je kontroverzni borac

Objavljeno:

UFC zvezda Šon Striklend je u podkestu "The MMA Hour" (Čas MMA-a) ispričao o svojoj traumi iz detinjstva i toksičnom uticaju dede neonaciste.

Striklend se profesionalno takmiči od 2008. godine i trenutno doživljava najbolji uspeh u karijeri s pet uzastopnih pobeda unutar oktogona. Međutim, izazvao je dosta polemika kada je izjavio da je spreman nekoga ubiti u ringu.

Tokom gostovanja u podkestu u sredu, Strikland je u više navrata pomenuo koliko često razmišlja o ubistvu, do te mere da bi se potrudio i stavio se u scenarije u kojima bi mogao da ubije nekog u samoodbrani i izbegne zatvor. Prisetio se jedne večeri kada je umalo nagovorio grupu muškaraca da ga napadnu, što bi se, da je išlo kako je Strikland planirao, završilo tako da bi bar jedan od njih bio mrtav.

Šon Striklend
foto: Profimedia

Veruje da je veliki deo njegovog razmišljanja i ponašanja proizašao iz njegove traume iz prošlosti. Imao je oca koji je sada pokojni, ali koji ga je u detinjstvu često psihički zlostavljao, a spomenuo je i dedu neonacistu. Napomenuo je da se ipak sramoti tog perioda svog života.

- Bio sam stvarno prokleto besan. Bio sam toliko besan da sam prošao kroz ovu čudnu fazu neonacističke nadmoći belaca. Kad sam bio mlađi, izbačen sam iz škole zbog zločina iz mržnje. Bila sam ljut i imao sam mnogo loših stvari koje su uticale na moj život. Bilo je tako je*eno dobro mrzeti nešto. Hodao sam ulicom s nožem ili kamenom u nadi da ću nekoga ubiti - ispričao je 30-godišnji američki borac.

- Moj deda je bio kao velika gomila go*ana - nastavio je Striklend bez dlake na jeziku.

- Kad si dete, to ne vidiš. Samo obožavaš svog heroja a on će ti napuniti glavu ludim sra*jima. Ti si u sedmom razredu i pričaš o nacistima, a ni ne znaš šta to znači. Ali to čujete od nekoga kome se divite i to vas proždire. Na putu do škole crtao bih svastike kao da ne znam koji je to đavo. Kasnije mi je deda umro i malo sam ga krivio. Kad si rasista, ne napreduješ u životu. S*eban si, čoveče. Nije bilo ničeg dobrog u tome da sam rasista, pa sam većinu svog života osećao ljutnju prema njemu - svom dedi - dodao je Amerikanac.

Ipak, Striklend sebe još uvek smatra “srećnom” osobom i nije zainteresovan da neko pokuša da ga popravi. Trenutno ne traži terapiju i otvoren je samo za ideju da promeni svoja razmišljanja NAKON završetka karijere.

- Volim kad izađem iz kuće s potencijalnom pomisli da bih možda mogao nekoga da ubijem, sviđa mi se. Nakon što završim s MMA-om, verovatno ću raditi na promeni stava, možda pronaći veću vrednost u ljudskom životu. Možda pokušam više da se povežem s ljudima. Ali trenutno mi se je*eno sviđa, je*beno uživam, znaš? To je deo mene, sviđa mi se taj život - dodao je kontroverzni borac.

Šon Striklend je debitovao u UFC- u 15. marta 2014. na UFC 171 u Dalasu u Teksasu. Potom je na početku prve runde predao borbu Robertu MekDenijelu i privukao pažnju celog sveta mešovitih borilačkih veština u Sjedinjenim državama.

Ukupno, Amerikanac je odradio 14 borbi, od čega je slavio u njih 11.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.