PREDSEDNIK PARTIZANA ZAHVALAN: Sad možemo da razmišljamo o sportu, a ne da li ćemo spavati u autobusu ili parku!
Foto: Starsport

svanulo im

PREDSEDNIK PARTIZANA ZAHVALAN: Sad možemo da razmišljamo o sportu, a ne da li ćemo spavati u autobusu ili parku!

Rukometaši Partizana su prvi na tabeli, kao i u većini popularnijih kolektivnih sportova (u odbojci imaju samo lošiju set-razliku od lidera Zvezde)

Objavljeno: 09:37h

Željko Perkunić, predsednik RK Partizan, istakao je da u novijoj istoriji ne pamti da je klub imao ovakvu pomoć Rukometnog saveza Srbije (RSS).

Perkunić je dodao da sada ekipa može da se posveti sportu, a ne da razmišlja gde će spavati kad ode na gostovanje.

Inače, rukometaši Partizana su prvi na tabeli, kao i u većini popularnijih kolektivnih sportova (u odbojci imaju samo lošiju set-razliku od lidera Zvezde), što se dugo nije desilo.

- Konačno možemo da se bavimo sportom, a da ne razmišljamo da li ćemo moći da platimo put i priuštimo igračima hotel u kom će prespavati kada idemo na evropska gostovanja.

Željko Perkunić
foto: Printscreen/youtube/ТV Partizan

Ovom porukom, Perkunić se prisetio sa kakvim su se finansijskim poteškoćama suočili crno-beli kada su pre tri godine putovali u Finsku, na megdan Dikenu, u okviru tadašnjeg Čelendž kupa (danas takmičenje nosi naziv Evrokup).

- Rukomet, kao potpuno neprofitabilan sport, koji nije imao pomoć Ministarstva niti Saveza, gotovo svakodnevno se suočavao sa preživljavanjem - ističe prvi čovek crno-belih i dodaje:

- Koristim priliku da još jednom izrazim ogromnu zahvalnost Rukometnom savezu Srbije i predsednici Mileni Delić, koji su nam obezbedili put u Luksemburg i smeštaj u Beršemu. Finansijska pomoć koju su pružili srpskim predstavnicima u evrotakmičenjima, a nažalost Partizan je jedini preostali muški klub koji se takmiči u Evropi, direktno utiče na prosperitet i boljitak celokupnog srpskog rukometa.

- Partizan kao klub u novijoj istoriji ne pamti da je imao ovakvu pomoć i podršku od strane RSS, a zahvaljujući našem Savezu mi kao tim sada možemo da se fokusiramo na rezultate na terenu. Donedavno smo razmišljali da li ćemo igračima moći da priuštimo smeštaj ili ćemo boraviti u autobusu ili nekom parku - istakao je Perkunić, koji veruje da će srpski klubovi, uz podršku Saveza, ostvarivati sve bolje rezultate na evrosceni.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.