JEDAN JE OD NAJVEĆIH ŠAMPIONA SVOG SPORTA, A DANAS RADI KAO ZANATLIJA: "Drago mi je što živim kao normalan čovek!"
Srećan: Jane Ahonen, Foto: Profimedia

"kralj orlova"

JEDAN JE OD NAJVEĆIH ŠAMPIONA SVOG SPORTA, A DANAS RADI KAO ZANATLIJA: "Drago mi je što živim kao normalan čovek!"

Ahonen radi u jednom salonu gde prodaje i popravlja autmobile i kampere

Objavljeno:

Legendarni Finac Jane Ahonen (44) jedan je od najpoznatijih ski skakača u istoriji.

"Kralj orlova" je bio pobednik Svetskog kupa dva puta, rekordnih pet puta je slavio u novogodišnjoj Turneji četiri skakaonice, dva puta je osvojio Svetsko prvenstvo, a jednom Nordijsku turneju, pre nego što se treći put penzionisao 2018.

Nedostaje mu samo medalja sa Olimpijskih igara. Ali, čini se da je definitivno završio profi karijeru.

Jane Ahonen
foto: AP

Ipak, nije ostao uz ski skokove. Odbio je ponude Saveza, trenerske, direktorske funkcije i verovali ili ne, danas popravlja automobile!

Ahonen radi u jednom salonu gde prodaje i popravlja autmobile i kampere, a u izjavama za finske medije istakao je da je odmalena voleo automobile i motore.

- U detinjstvu sam uvek gledao auta, motore, nekad nešto popravljao, Volim posao zanatlije. Uživam kada popravljam, opremam automobile, kampere. Mušterije me redovno zovu. Drago mi je što živim kao normalan čovek - rekao je Ahonen.

Inače, Ahonen je i rekorder po broju podijuma u Svetskom kupu, ostvario ih je ukupno 108 plus 25 u timskim takmičenjima, a novim poslom je iznenadio mnoge. Odbio je veće plate, bolje pozicije, sve kako bi mogao da uživa u životu, naglasio je "leteći Finac".

Jane Ahonen
foto: AP

Poznat je i po tome što ga je kamera retko snimila kako se smeši, čak ni posle pobeda ili na postolju. Tipičan Finac koji ne pokazuje emocije lako. Ali, ovaj narod važi za najsrećniji na svetu...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.