"KRALJ CIGANA" JE ZADRŽAO POJAS: Fjuri NOKAUTOM završio posao sa Vajlderom!
Foto: Profimedia

ZA TITULU

"KRALJ CIGANA" JE ZADRŽAO POJAS: Fjuri NOKAUTOM završio posao sa Vajlderom!

Čekao je pravi trenutak za napad i kada je osetio da može da završio borbu, krenuo je na sve ili ništa

Objavljeno:

Spektakularna borba, po mnogo čemu epski meč, bitka titana u Las Vegasu i odbrana WBC pojasa Tajsona Fjurija. Nije uspeo Diontej Vajlder u prepunoj “Ti mobajl areni”, u Las Vegasu, pred domaćom bulikom da skine Tajsona Fjurija sa bokserskog trona.

Dva puta je tokom borbe Tajson Fjuri padao, bio je na patosu... Digao se poput feniksa iz pepela i nokautirao Dionteja Vajldera u 11. rundi. Diontej Vajlder je treći put pokušao i nije izašao kao pobednik iz bitke sa Britancem.

Prva od tri borbe u teškoj kategoriji završena je nerešenim ishodom, koji momak iz Mančestera ne priznaje. U drugoj je Tajson Fjuri naneo Amerikancu prvi poraz u karijeri, posle impresivne 42 pobede. Dobio je tu borbu Britanac tehničkim nokautom. Nakon treće borbe i zaključene trilogije više dileme nema: “Kralj cigana” je najbolji.

Pojas u teškoj kategoriji ne menja vlasnika. Drugi put za 20 meseci je Tajson Fjuri bio bolji od Dionteja Vajldera, više ne postoji dilema ko je najbolji. Britanac je ostvario 31. pobedu u karijeri, 22. borbu dobio je nokautom i još je bez poraza. Pregrmeo je vulkansko grotlo u Nevadi, neprijateljski nastrojenu publiku i huk sa tribina koji je na početku nosio Amerikanca, a kako je borba odmicala postao je sve slabiji. Razlog je jednostavan - dominacija Tajsona Fjurija u ringu.

Ušao je Tajson Fjuri u “Ti mobajl arenu” rimski legionar i u skladu sa kostimom se ponašao u ringu. Pametnije je Britanac boksovao, bio je koncentrisaniji i staloženiji. Nije gubio glavu, čekao je Dionteja Vajldera, koji se lavovski borio. Evidentno je da je Amerikanac u borbu ušao nikada spremniji, izdržao je brojne direktne udarce. Ali, već polovinom epske bitke bilo je jasno na koju će stranu WBC pojas otići.

Posle uvodnog odmeravanja snaga u prve dve runde, treća i četvrta donele su pregršt uzbuđenja. Uzdrmao je Fjuri američkog boksera, bio je hladan kao špricer, levom je pravio varku, a desnom zadavao udarce. Aperkat, pa kroše i zatim identičan sistem udaraca. Bacio je Vajldera na pod. Prvi put su Amerikancu oči bile van fokusa, gong ga je spasio...

Mašina iz Mančestera krenula je da melje, činilo se da je “Kralj cigana” u potpunosti preuzeo kontrolu, a onda ga je Vajlder dva puta u četvrtoj rundi slao na patos. Veleobrt u Las Vegasu. Proključala je tada Nevada.

Brzo je Tajson Fjuri došao sebi, sabrao se i krenuo opet da zadaje udarce. Bio je dominantniji, plesa po ringu sa vidnim viškom kilograma. Delovao je svežije, brže su mu noge radile i negde od sedme runde krenuo je u veliki nalet. Saterao ga je udarcima u ćošak, Amerikanac je odbijao da padne - samo je produžio agoniju.

Bacao je Fjuri na konopce Vajldera, u pojedinim momentima to nije bio boks, nego pravo rvanje. Imao je inicijativu šampion, čekao je pravi trenutak za napad i kada je osetio da može da završio borbu, krenuo je na sve ili ništa. U 11. rundi na 1:50 do kraja nokautirao Donteja Vajldera.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.