SRPSKI ŽENSKI RUKOMET VIŠE NEĆE BITI ISTI: Andrea Lekić se OPROSTILA od igranja za reprezentaciju!
Foto: Saša Pavlić Koky

ŠTETA

SRPSKI ŽENSKI RUKOMET VIŠE NEĆE BITI ISTI: Andrea Lekić se OPROSTILA od igranja za reprezentaciju!

Bregar je govorio i o izmenjenom sastavu i podmladjivanju reprezentacije, kao i izostanku pojedinih rukometašica sa spiska

Objavljeno:

Andrea Lekić i Katarina Krpež-Šlezak, bivši kapiteni rukometašica Srbije, neće više igrati na nacionalni tim.

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar potvrdio je da ih neće biti više u timu, ali da je i pored toga cilj plasman na Evropsko prevenstvo 2022. godine.

Rukometašice Srbije okupile se pred početak novog ciklusa kvalifikacija za EURO 2022, a prve kvalifikacione utakmice igraće protiv Turske u Zrenjaninu 6. oktobara u 18 sati i Islanda u Hafnarfjorduru tri dana kasnije u istom terminu.

- Moramo da obezbedimo plasman na Evropsko prvenstvo. Dodatni razlog je što je jedan od domaćina i Slovenija, zemlja iz koje potičem, pa se moramo kvalifikovati i truditi se da tamo odigramo što bolje. Zadovoljan sam zbog plasmana na Svetsko prvenstvo u Španiji. Polako ćemo podmladjivati reprezentaciju i verujem da ćemo uraditi dobar posao i imati dobre rezultate - rekao je Bregar na konferenciji za medije, prenosi Rukometni savez Srbije.

Bregar je govorio i o izmenjenom sastavu i podmladjivanju reprezentacije, kao i izostanku pojedinih rukometašica sa spiska.

- Sanja Radosavljević se još uvek oporavlja od povrede, na rehabilitaciji je. Sa Andreom Lekić sam obavio razgovor i rekla je da više neće igrati za reprezentaciju, Dragana Cvijić se takodje oprostila. Jelena Lavko se vraća nakon oporavka od povrede, samo je pitanje trenutka kada će se vratiti.Katarina Krpež-Šlezak se, kako je već poznato, oprostila zbog porodice i ritma igranja u Ligi šampiona -

Selektor je istakao i da protiv Turske u sredu očekuje trijumf.

- Nivo turske lige i igračica se podigao u poslednje tri-četiri godine. Imaju predstavnika i u Ligi šampiona. Imao sam tu sreću da sa Krimom igram protiv njih, gde je i nekoliko turskih reprezentativki. Ali naš plan je pobeda i ništa drugo, iako postoji respekt i ne smemo da potcenimo protivnika - zaključio je Bregar.

Rukometašica Marina Dmitrović optimistična je pred novi ciklus.

- Ciljevi su jasni. Jesmo malo u izmenjenom sastavu, ali imamo dovoljno vremena i dovoljno treninga da se spremimo i da se plasiramo, to će biti cilj, kakav god da je sastav. Verujem u selektora, verujem u predsednicu Milenu Delić i oni stoje iza nas da ćemo napraviti dobar posao. Turska odavno nije bila na nekom takmičenju. Mislim da smo mi kvalitetniji kao pojedinci i kao tim. Promenio im se selektor, verujem da su i oni podmladjeni. Moje mišljenje i za jednu i za drugu utakmicu je da treba da gledamo nas, da se skoncentrišemo na to da se mi dobro spremimo, da imamo svoj sistem i da tako napadnemo protivnika - zaključila je Dmitrović.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.