KADA UZMEŠ ZLATO NA OLIMPIJADI ONDA JE OVO NORMALNO: Damir Mikec zvanično najbolji u Evropi!
Foto: Profimedia

Svaka čast

KADA UZMEŠ ZLATO NA OLIMPIJADI ONDA JE OVO NORMALNO: Damir Mikec zvanično najbolji u Evropi!

Evropska streljačka konfederacija (ESK) je u septembru objavila liste za ovu godinu pošto do kraja godine neće biti takmičenja koja se boduju za rangiranje

Objavljeno:

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec prvi je na rang-listi Evropske streljačke konfederacije za vazdušni pištolj za 2021. godinu.

Kako je saopštio Streljački savez, među najboljih 10 na kontinentalnim listama za ovu godinu nalazi se još dvoje srpskih strelaca, Milenko Sebić je treći na listi za malokalibarsku pušku (trostav), a Andrea Arsović je 10. u istoj disciplini u ženskoj konkurenciji.

Evropska streljačka konfederacija (ESK) je u septembru objavila liste za ovu godinu pošto do kraja godine neće biti takmičenja koja se boduju za rangiranje.

ESK je ranije imala svoj sistem bodovanja za liste, a ove sezone je promenila kriterijume. Liste će se objavljivati jednom godišnje i bazirane su na godišnjim listama Svetske streljačke federacije (ISSF) u olimpijskim pojedinačnim disciplinama. Najbolje plasrani Evropljanin u rangiranju ISSF zauzeće prvo mesto na evropskoj listi.

Damir Mikec
foto: EPA/Michael Reynolds

Rang-liste koje je ISSF objavila početkom avgusta, posle Olimpijskih igara, su konačne za ovu godinu. U prethodna dva meseca nije bilo takmičenja koja bi donela promene. Mikec, osvajač srebrnih medalja vazdušnim pištoljem na Olimpijskim igrama i Svetskom kupu u Osijeku drugi je na svetskoj listi, iza olimpijskog prvaka Iranca Džavada Forugija.

Osvajač bronzane medalje u Tokiju Sebić je peti na listi za trostav, a Arsović, osmoplasirana u trostavu na Olimpijskim igrama je na 13. poziciji u rangiranju ISSF.

Na listama ESK, Zorana Arunović je na 12. poziciji na listi za malokalibarski pištolj, a na 16. mestu u rangiranju za vazdušni pištolj. Arsović je 18. Evropljanka na listi za vazdušnu pušku. Istu poziciju drži Jasmina Milovanović MK sport pištoljem, a Sebić je na 19. mestu za vazdušnu pušku.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.