KRAJ DŽOŠUINE DOMINACIJE: Aleksandar Usik novi ŠAMPION u teškoj kategoriji!
Foto: Profimedia

SJAJAN MEČ

KRAJ DŽOŠUINE DOMINACIJE: Aleksandar Usik novi ŠAMPION u teškoj kategoriji!

Novi šampion u teškoj kategoriji je Aleksandar Usik

Objavljeno: 00:41h

Aleksandar Usik savladao je Entonija Džošuu nakon 12 rundi. Borba za svetsku titulu u teškoj kategoriji između Entonija Džošue i Aleksandra Usika definitivno je bio događaj dana u svetu sporta, a bokserskom spektaklu na Totenhem areni prisustvovalo je čak 65.000 ljudi!

Entoni Džošua nije uspeo da odbrani titulu šampiona jer mu je večeras nakon 12 rundi pokvario veoma kvalitetni rival. Usik je nešto bolje otvorio meč i može se reći da je bio bolji u prvoj rundi od favorizovanog Džošue, a drugoj rundi oba borca su bila ujednačena.

1 / 8 Foto: Profimedia

Treću rundu ponovo bolje otvorio Aleksandar i stekao se utisak da je "obrisao" ulogu favorita protivniku. Četvrta runda otišla je u korist svetskog prvaka. Nema dileme da se probudio i završio rundu u svom prepoznatljivom stilu, ali ispostaviće se nije bilo dovoljno.

U petoj rundi Džošua je ozbiljno pripretio da meč okrene u svoju korist, a u šestoj pokazao je svima da je preuzeo kontrolu nad borbom.

Entoni Džošua
foto: Profimedia

Usik je nekako u sedmoj rundi uspeo da otkloni nalet Džošue i ponovo smo dobili "aktivan" duel. Savršeno je tukao u telo Ukrajinca Džošua tokom osme runde za koju moramo reći da je ipak pripala njemu.

Snažna levica Usika pokazala je Entoniju u desetoj rundi da ništa nije gotovo i nakon ujednačenog izdanja otišli smo u sam finiš borbe. Maestralno je Aleksandar otvorio jedanaestu rundu, kao da je borba tek počela! Totalno je tok meča odveo u svoju korist.

U istom ritmu nastavlja i u završnoj rundi, prebio je protivnika rutinski, posebno u samom finišu kada je postalo i jasno ko će postati novi šampion.

Entoni Džošua
foto: Profimedia

Sudije nisu imale izbora - jednoglasno su proglasile Aleksandra Usika za novog šampiona u teškoj kategoriji! Potpuno zasluženo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.