ŠUMAHER NE ŽALI HAMILTONA: Luis previše drami, malo se pažnje pridaje njegovim greškama!
Foto: Profimedia

dojadilpo mu kukanje britanca

ŠUMAHER NE ŽALI HAMILTONA: Luis previše drami, malo se pažnje pridaje njegovim greškama!

Ralf Šumaher smatra da je duel Ferstapena i Hamiltona bio trkački incident

Objavljeno:

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton i njegov prvi izazivač Maks Ferstapen do ove sezone nisu imali mnogo direktnih duela na stazama, ali sve se promenilo kada je Holanđanin postao ozbiljan takmac Englezu u borbi za pobede i titulu.

Najpre je Hamilton jednim manevrom izazvao odustajanje Ferstapena na VN Velike Britanije na stazi u Silverstonu, a onda je pilot Red Bula uzvratio na sličan način 12. septembra u Monci. Tada su obojica prerano završili trku.

Posle trke Hamilton se žalio kako ima bolove u vratu i da će morati da poseti specijalistu zbog toga, ali nekadašnji as Ralf Šumaher nije pao na žalopojke vozača Mercedesa.

Luis Hamilton, Maks Ferstapen
foto: EPA/Matteo Bazzi

- Luis je previše dramatizovao s obzirom na to da je sledećeg dana odleteo u Njujork. To daje mnogo Formuli 1 - rekao je mlađi brat Mihaela Šumahera za nemačku televiziju Sport 1.

Nemac tvrdi da je sudar Luisa i Maksa bio trkački incident.

- Bio je to trkački incident. Hvala Bogu da postoji halo (zaštitni luk iznad glava vozača, prim.aut.), niko to nije namerno učinio - dodao je Ralf.

Luis Hamilton
foto: EPA/Matteo Bazzi

- Hamilton je neverovatan, ali on je samo ljudsko biće i ti superlativi takođe menjaju osobu. Vrlo se malo pažnje pridaje njegovim greškama - istakao je Šumaher.

Podsećanja radi, Ferstapen je kažnjen oduzimanjem tri pozicije na startnom poretku za Veliku nagradu Rusije koja se vozi predstojećeg vikenda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.