NEONACISTA ŠOKIRAO, KAKAV SKANDAL: Prizor dostojan ROBIJE! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

au

NEONACISTA ŠOKIRAO, KAKAV SKANDAL: Prizor dostojan ROBIJE! (FOTO)

Brojni nacistički i fašistički simboli na njegovom telu bili su prikazani uživo, pa je ovaj bokser u Italiji glavna tema.

Objavljeno:

Neverovatna vest uzdrmala je Italiju! Jedan boks meč u super lakoj kategoriji održan u toj zemlji centar je skandala koji potresa Apenine.

Bokser Mikele Broili našao se u centru pažnje kada je otkriveno da na telu ima nacističke tetovaže i obeležja belih suprematista!

Broili ima 28 godina, a u nedelju se borio protiv Hasana Nurdinea u Trstu. Ipak, glavni deo priče o tom boks meču svodi se na tetovaže na Broilijevom telu. Nakon što su one bile uočene, u Italiji je pokrenuta istraga kako mu je uopšte dopušteno da bude člane tamošnje bokserske federacije.

Italijan na telu ima nacističke i fašističke simbole, među kojima je zastava sa SS oznakom, kao i broj 88, koji se kod belih suprematista shvata za nacistički pozdrav "Hajl Hitler" (H je osmo slovo u alfabetu).

Ni to nije sve, pošto Broili ima istetoviran i logotip "skinhed" grupe, kao i totenkopf simbol paravojne jedinice koja je kontrolisala logore u nacističkoj Nemačkoj. Mediji iz Italije navode i da je Broili pre meča iz svog ugla uputio fašistički pozdrav!

On je izgubio pomenuti meč. U Italiji je prema zakon fašizam zabranjen, a oni koji ga na bilo koji način "oživljavaju", mogli bi da završe u zatvoru i do dve godine.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.