POSLE GREŠKE SA HIMNOM POLJACI NAPRAVILI JOŠ JEDAN SKANDAL: Posle ovoga su se Slovenci bili u neverici! (FOTO)
Foto: AP

NEVEROVATNO

POSLE GREŠKE SA HIMNOM POLJACI NAPRAVILI JOŠ JEDAN SKANDAL: Posle ovoga su se Slovenci bili u neverici! (FOTO)

Srbija prethodno će igrati protiv Poljske za bronzu od 17.30 i ostaje nam samo da se nadamo da neće biti toliko spornih odluka, niti prostora za sumnju u regularnost

Objavljeno:

Dosta kontroverzi prati aktuelno Evropsko prvenstvo u Poljskoj koje se u nedelju završava u Katovicama.

U finalu od 21.00 će igrati Slovenija i Italija, a prethodno od 17.30 će se za treće mesto boriti domaćin Poljska i Srbija.

Prilično šokirani su bili Poljaci, njih 20.000 u dvorani u subotu kada im je Slovenija oduzela mogućnost da u svojoj kući osvoje zlato.

U dramatičnoj završnici četvrtog seta, koji je završen rezultatom 37:35, Slovenija je iskoristila tek 10. meč-loptu do koje je došla.

Prethodno su Poljaci dva puta preživljavali zahvaljujući sreći i "video-čelendžu" od po nekoliko minuta.

Slovenci su na kraju ipak trijumfovali, ali njihovi revoltirani navijači nisu propustili da posle meča masovno dele snimak sporne video-provere za koju tvrde da je montirana.

Kod jednog smeča Klemena Čebulja dosuđen je blok-aut, ali je posle gotovo tri ili četiri minuta čekanja video pokazao da lopta nije dotakla prste u bloku.

Za tu situaciju Slovenci ističu da je namešten snimak, te da su domaćini učinili sve kako bi trijumfovali, jer se kadrovi iz nekoliko uglova razlikuju.

Prethodno, podsetimo, poljski selektor je u izjavama omalovažavao Slovence istakavši da "ne zna ko su oni", a tokom intoniranja himne puštena im je himna Srbije "Bože pravde".

Procenite sami, ali bilo kako bilo, Slovenija je zasluženo otišla u finale, treće u poslednjih šest godina i boriće se za prvo zlato protiv Italije.

Srbija prethodno će igrati protiv Poljske za bronzu od 17.30 i ostaje nam samo da se nadamo da neće biti toliko spornih odluka, niti prostora za sumnju u regularnost.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.